4 gyors, ropogós sült csirke
Ha szeretnéd feldobni valamivel a klasszikus hétvégi fogást, válogass receptjeinkből. Hétköznapi hozzávalók, mennyei ízkombinációk!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol
Ha egyszer ráéreztél a hőfokra és a sütési időre, sült csirkét már gyerekjáték készíteni. A fantáziádra van bízva, hogy az ételt ezután hogyan teszed izgalmasabbá.

Az alábbiakban olvashatsz néhány tippet, melynek segítségével gyors, egyszerű, mégis különleges vagy akár pikáns fogásokat tehetsz az asztalra.

Gyömbéres csirke sült almával

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 4 kisebb alma
  • áfonyalekvár
  • őrölt gyömbér
  • fahéj
  • bors

A csirkét tisztítsd meg, sózd, borsozd, és dörzsöld be egy kevés gyömbérrel. Tedd egy hőálló edénybe, önts alá ujjnyi vizet, takard le fóliával, és tedd előmelegített sütőbe. Amíg puhul, mosd meg az almákat, majd vágd őket ketté, és óvatosan kapard ki a magházukat.

Töltsd meg őket egy-egy kanál áfonyalekvárral, és a tetejüket szórd meg egy csipet fahéjjal. Mikor a hús már megpuhult, vedd le a fóliát, tedd a csirke mellé a töltött almákat, és tedd vissza a sütőbe, amíg a hús szép piros lesz, az almák pedig megsülnek.

Fűszervajban sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 250 g puha vaj
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál zsálya
  • 1 teáskanál oregánó

A csirkét sózd meg kívül-belül, tedd a belsejébe a rozmaringot, illetve a késsel vagy villával megszurkált citromot. A szoba-hőmérsékletű vajba keverj fél teáskanálnyi sót, valamint a fűszereket. A csirke bőrét óvatosan válaszd le a mellrészen, addig haladva, ameddig csak tudsz, vigyázva, hogy ne szakadjon ki. A fűszervajat töltsd a bőr és a hús közé, és oszlasd el egyenletesen. Ha marad ki valamennyi, nyugodtan kend meg vele kívülről is a húst. Ezután a bőrt tűzd vissza hústűvel, és 220 fokra előmelegített sütőben kezdd el sütni a csirkét, először mellével lefelé, majd fél óra elteltével fordítsd meg, és süsd mindenhol ropogósra.

Sherrys csirkecombok

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 teáskanál méz
  • fél teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • fél dl sherry

Az olajat keverd el a sóval, a borssal, a paprikával, a mézzel és a cherryvel, majd kend be vele a csirkecombokat. Tedd őket fóliával bevont sütőrácsra, és told alacsony hőfokú sütőbe, körülbelül 20 percre. Ezután tekerd a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és 20-30 perc alatt pirítsd ropogósra a husikat.

Egészben sült csirke zöldségágyon

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 8 közepes burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 4-5 fej fokhagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • morzsolt majoránna
  • morzsolt kakukkfű

A csirkét belül dörzsöld be sóval és majoránnával, majd tedd bele a megtisztított fokhagymagerezdeket. Kívülről is sózd be, majd fektesd egy tepsibe, önts alá kevés vizet, takard le fóliával, és tedd 220 fokos sütőbe, amit fél óra múlva tekerj le 170 fokosra. Közben tisztítsd meg és szeleteld fel a zöldségeket, majd szórd őket egy nagyobb tepsibe. Amikor a hús már kifehéredett, fektesd a zöldségágyra - ha kell, önts még alá egy kevés vizet -, locsold meg a kifőtt zsírjával, kend meg a felolvasztott vajjal, és tedd vissza a sütőbe, amíg teljesen át nem puhul, és szép piros színt nem kap.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló