4 pikk-pakk rakottas vacsira
Összegyűltek az év végén elhanyagolt teendők? Újra fel kell venned a mindennapok ritmusát? 4 rakottasunkra garantáltan jut időd!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab - mélyhűtött vagy konzerv is jó
  • 30 dkg fűszeres, puha kolbász
  • 2 főtt tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés vaj
  • zsemlemorzsa
  • bors

A zöldbabot enyhén sós, fokhagymával ízesített vízben főzd félpuhára, majd csepegtesd le alaposan. A kolbászt karikázd fel, keverd össze a zöldbabbal, majd tedd egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tálba. Rakd a tetejére a karikára vágott kemény tojást, szórd meg sóval, borssal. A tejfölt keverd össze az olajjal és a reszelt sajttal, és öntsd rá a lerakott zöldbabra. Takard le a tálat alufóliával, és előmelegített sütőben párold negyed órán át mérsékelt tűzön. Ezután vedd le a fóliát, és süsd erős tűzön, amíg piros nem lesz a teteje.

Gombás rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 80 dkg héjában főtt burgonya
  • 40 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 4 főtt tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olaj
  • kevés vaj

A megtisztított, megmosott gombát szeleteld fel, és olajon párold öt percig. A burgonyát még melegen hámozd meg, ha kihűlt, vágd karikákra a tojásokkal és a hagymával együtt. Vajazz ki egy tűzálló tálat, az aljára rakj egy sor krumplit, aztán egy sor tojást, arra pedig egy kevés gombát, hagymát, kissé sózd meg, majd kezdd újra a rétegezést, úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön. A tejfölt keverd el a tojássárgájával, a petrezselyemmel, kevés sóval, és öntsd a rakottas tetejére. Előmelegített sütőben, erős tűzön süsd pirosra.

Rakott galuska

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 tojás
  • víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 főtt tojás
  • 2-3 dl tejföl

Keverj a lisztből, a tojásokból, a sóból és a vízből galuskatésztát, a hagyományos módon főzd ki, majd csöpögtesd le. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, tedd bele a galuska felét, majd rétegezd rá a karikára vágott kolbászt. A szalonnát vágd apró kockákra, süsd ki, és tedd rá a kolbászra. Erre jön a karikákra szelt főtt tojás, ezután locsold meg a tejföl felével, végül borítsd be a maradék galuskával. A rakottas tetejét öntözd meg a többi tejföllel, majd előmelegített sütőben süsd közepes lángon 15 percig.

Rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 60 dkg gomba
  • 15 dkg sajt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • kevés mustár
  • bors
  • petrezselyem zöldje
  • vöröshagyma

A kiklopfolt csirkemellet sózd be, és mindkét oldalát süsd meg pici olajon. A gombát a vöröshagymával párold meg, ízesítsd sóval, borssal, petrezselyemmel. A tojást keverd össze kevés mustárral, sóval és a lereszelt sajttal. Az elősütött húst tedd kivajazott tálba, rétegezd rá a gombát, erre öntsd rá a sajtos masszát, majd tedd sütőbe, míg rózsaszínű nem lesz.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló