4 gyors magyaros vacsora

40 perc alatt kész

Készíts a családnak hagyományos vacsorát, magyaros ízekkel. Az sem baj, ha éppen édesre vágynak, erre is találtunk megoldást.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zöldborsóleves magyarosan

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2-3 sárgarépa
  • 2-3 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • olaj
  • bors

Ha mirelit borsót használsz, akkor tartsd kicsit forró víz alá egy szűrőben, hogy ne jegesen tedd a lábosba. A zöldborsót és a kis karikákra vágott zöldségeket olajon futtasd meg 3-4 perc alatt.

Add hozzá a lisztet, pirítsd még egy kicsit, aztán az apróra vágott petrezselymet is tedd az edénybe, és jól keverd át. Húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát. Jól keverd meg, és öntsd fel 1,5-2 liter vízzel.

Sózd, borsozd meg, és főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben készítsd el a vajgaluskát: a puha vajat dolgozd össze a tojással és egy csipet sóval, majd add hozzá a lisztet. A krémes állagú tésztát teáskanállal szaggasd bele a levesbe. A galuskával még egy-két percig forrald a levest.

Kapros pulykamell

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg pulykamell
  • 5-10 dkg füstölt császárszalonna
  • 1-2 sárgarépa
  • 1-2 paprika
  • 1-2 paradicsom
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

A finomra vágott szalonnát tedd serpenyőbe, kicsit pirítsd meg, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Add hozzá a csíkokra vágott pulykamellet. Ezt erős tűzön forgasd át, addig, míg kifehéredik a hús, ekkor hintsd meg a pirospaprikával. Add hozzá a kockákra vágott répát, paprikát és paradicsomot. Bőségesen szórd meg kaporral, és párold meg a zöldségeket. Végül a tejszínnel elkevert liszttel sűrítsd be.

Pozsonyi kocka

Hozzávalók:

  • 50 dkg csuszatészta
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg baracklekvár
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • 1,5 pohár tejföl
  • búzadara
  • reszelt citromhéj

A tésztát főzd ki, majd szűrd le. A csuszatésztának nem kell sok, hamar megpuhul. Miközben fő, a tojások sárgáját keverd simára a vajjal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és az áztatott mazsolával. Add hozzá a tejfölt, a cukorral felvert tojás habját, valamint a leszűrt tésztát. Lazán keverd össze. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg búzadarával, majd tedd bele a tésztamassza harmadát. Ezt szórd meg mákkal, majd erre jöhet a vízzel hígított baracklekvár. Addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de a legtetejére a tésztás masszából kerüljön. Sütőben 20 perc alatt süsd pirosra. Felkockázva tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gyors túrógombóc

Hozzávalók:

  • egy bögre búzadara
  • 500 g túró
  • csipetnyi só
  • egy evőkanál vaj
  • 100 g zsemlemorzsa
  • tejföl
  • porcukor

Fél liter vizet csipetnyi sóval forralj fel. A forrásban lévő vízbe állandó keverés közben szórd bele a búzadarát. Kis lángon addig főzd, amíg a dara egészen sűrű nem lesz - körülbelül 5 percig. A tűzről lehúzva a forró darához morzsold hozzá a túrót. Alaposan keverd össze. Vizes kézzel formázz kis gombócokat a langyosra hűlt masszából. A vajat serpenyőben olvaszd meg, és a zsemlemorzsát enyhén pirítsd meg rajta. A pirított morzsába forgasd bele a kész túrógombócokat. Tálaláskor tejfölt és porcukrot tegyél a tetejére.

Ezt is szeretjük