4 gazdag krumplisaláta receptje
A krumplisalátát bármikor összedobhatod, akár vendégek állítanak be hozzád, akár köretnek a szombati ebédhez.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Íme, négy variáció egy adag csodás krumplisalátához. Gyorsan megvannak, könnyűek, de igazán táplálóak, így, ha éppen a tökéletes nyári alakod megszerzésén munkálkodsz, akkor is bátran fogyaszthatod őket.

Elkészítésük egyszerű, így még akkor is menni fog, ha amúgy nem tartod magad a konyha ördögének.

Brokkolis krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 45 dkg krumpli
  • 25 dkg brokkoli
  • 1 evőkanál őrölt tárkony
  • 1 evőkanál salátaecet
  • 1 evőkanál olívaolaj

A krumplit alaposan mosd meg, majd forró, sós vízben főzd meg. A brokkolit szedd rózsáira, add hozzá a krumplihoz, és főzd még néhány percig, amíg a brokkoli meg nem puhul.

A salátaecetet az olajjal és a tárkonnyal keverd össze. Amikor a zöldségek megfőttek, hagyd lecsepegni, majd keverd össze a mártással.

Zöldborsós krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg párizsi
  • 5 szem krumpli
  • 5 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • fehérbors

A krumplit, a tojást és a zöldborsót külön-külön főzd meg. A tejfölt a majonézzel, a mustárral keverd össze, és ízlés szerint fűszerezd, majd tedd hűtőbe. A krumplit, a tojást, a párizsit és a hagymát kockázd fel. Óvatosan keverd bele őket a tejfölös szószba. Tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tonhalas krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg olajos tonhal
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál citromlé
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál Worcester-szósz
  • 1 kávéskanál kapribogyó

A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában főzd meg sós vízben. Ha lecsepegett, szeleteld fel. A vöröshagymát karikázd fel, a fokhagymát zúzd össze. Előbbit szórd meg egy mokkáskanál sóval, és önts rá egy evőkanál citromlevet. A paradicsomot kockázd fel. A halat törd kisebb darabokra, a kapribogyót hagyd lecsepegni, majd aprózd fel. A maradék citromlébe keverd bele mustárt, a Worcester-szószt, az olívaolajat, a fokhagymát, a kapribogyót, és ízlés szerint sózd meg. A krumpliszeleteket, valamint a felaprított, felkockázott hozzávalókat keverd bele az öntetbe.

Erdélyi krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 75 dkg krumpli
  • 25 dkg alma
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 fejes saláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • törött feketebors

A krumplit sós vízben főzd meg. Szedd le a héját, és az almával együtt kockázd fel. Utóbbit locsold meg a citrom levével. A tojásokat is főzd meg, szedd le a héjukat, és vágd kockákra őket. A vöröshagymát aprítsd fel. A saláta kis részét és a kakukkfüvet aprózd fel, tedd a tejfölbe, csepegtess bele némi citromlevet, és ízlés szerint sózd, borsozd. A mártásba keverd bele a felkockázott hozzávalókat, és az egészet tedd hűtőbe. A maradék fejes salátával tálald.

Blog.hu ajánló