4 gazdag gyümölcskenyér

Omlós, illatos, és telis-tele van mindenféle földi jóval - igen, ez a gyümölcskenyér. Próbáld ki egyik mennyei receptünket, és lepd meg vele párodat!

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

Káprázatos anyagokkal várja az őszt az olasz divatház »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ananászos gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 kis doboz ananászkonzerv
  • 15 dkg mandula
  • 3 citrom
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • olaj a kikenéshez

Az ananászt csöpögtesd le, és vágd apró darabokra. Két citrom héját reszeld le, facsard ki a levét. A grillázshoz 10 dkg cukrot karamellizálj barnára, keverj bele 2-3 dkg vajat, a vágott mandulát, és keverd jól össze.

A masszát olajjal kikent alufóliára öntsd, simítsd el, hűtsd ki, tedd félre. A 25 dkg vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután egyenként keverd hozzá a tojásokat is. A lisztet keverd el a keményítővel és a sütőporral. Az ananászdarabokat is forgasd a tésztába.

A mandula-grillázst tördeld apró darabokra, és a kétharmadát keverd a tésztába. Töltsd magas, téglalap alakú, hosszúkás formába a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon 70 percig süsd. A megsült gyümölcskenyeret borítsd ki a formából, szurkáld meg hurkapálcikával, citromlével locsold meg, és hűtsd ki. A csokoládét gőz fölött olvaszd fel, és egyenletesen vond be vele a gyümölcskenyeret. A maradék grillázst tördeld nagyobb darabokra, és a még puha csokoládémázba nyomd bele.

Mazsolás-mogyorós gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg hámozott mogyoró
  • 2 tojás
  • 3 banán
  • 20 dkg méz
  • 3 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj a forma kikenéséhez

A mazsolát mosd meg, csepegtesd le. A mogyorót vagdald össze. A tojásokat válaszd ketté. Egy 30 cm hosszú tégla alakú formát alaposan kenj ki vajjal. A mogyorót száraz serpenyőben pirítsd aranysárgára-világosbarnára, vedd ki, és hagyd kihűlni. A banánokat hámozd meg, és egy villával törd össze. A vajat egy serpenyőben forrósítsd fel, a banánpépet futtasd meg rajta, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

A mézet és a tojások sárgáját verd habosra, tedd bele a tejet, a vaníliás cukrot és a banánpépet. Ezután keverd bele a lisztet, a sütőport, csipetnyi sót, a mogyorót és a mazsolát is. A sütőt 180 fokra melegítsd elő. A tojásfehérjéket verd nagyon kemény habbá, óvatosan keverd össze a tésztával. A masszát töltsd a formába, simítsd el a tetejét, és előmelegített sütőben 60-75 percet süsd.

Tejfölös püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg dióbél
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg étcsokoládé
  • szárított gyümölcsök

Az egész tojásokat alaposan keverd ki a sütőporral és a cukorral, majd keverd tovább a tejföllel és a liszt háromnegyed részével. A liszt maradékát az apróra vagdalt gyümölcsökkel és a csokoládéval keverd össze, és add a masszához. Kivajazott őzgerincformába töltsd a tésztát, és előmelegített sütőben először erős, majd gyengébb lángon tűpróbáig süsd. Miután kihűlt, vond be a vízfürdőben megolvasztott csokoládéval.

Gyümölcskenyér pikáns mártással

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vagdalt mandula
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • 5 dkg darált dió
  • vaj

A mártáshoz:

  • 20 dkg magozott megy
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A tojásokat a porcukorral keverd habosra. A lisztet a többi tésztához valóval forgasd össze, és óvatosan dolgozd a cukros tojásba. A masszát töltsd megvajazott alufóliával kibélelt őzgerincformába, és előmelegített sütőben, kis lánggal süsd 40 percig. Miután kihűlt, szeleteld fel, és öntsd rá a mártást. Utóbbihoz a gyümölcsöt a cukorral turmixold, majd a kész pudinghoz ezt keverd hozzá.

Blog.hu ajánló