4 gazdagon rakott palacsinta

A palacsintát biztosan szereted, de ha már unod a túrós, kakaós verziókat, próbáld ki töltött változatainkat. Akár főételnek, akár desszertnek is jó.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki a palacsintát szereti, rossz ember nem lehet. Bár a mondás nem egészen így szól, mérget vehetsz rá, hogy a legtöbb ember rajongója ennek a desszertnek.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom

Gyorsan kész van, és nagyon laktató is, tehát ha a vasárnapi nassolást szeretnéd feldobni valami újdonsággal, próbáld ki édes verzióinkat. Ha azonban főételnek szeretnéd tálalni, akkor a sós változatok mellett voksolj.

Spenótos-juhtúrós palacsinta

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss spenót
  • 25 dkg juhtúró
  • 10-12 db palacsinta
  • 5 dkg trappista sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl

A juhtúrót a tejföllel keverd össze, hogy krémes legyen. Nyomj bele két gerezd fokhagymát, és sózd meg és jól dolgozd el. A spenót szárát szedd le, a többi részét párold meg, a másik két gerezd fokhagymával.

Ha kész, csíkozd fel. A palacsintákat a juhtúróval és a spenóttal felváltva rétegezd. A legfelső rétegre reszeld rá a sajtot. Előmelegített sütőben süsd 10-12 percig, amíg a sajt rá nem pirul.

Gombás rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 10-12 db palacsinta
  • 8 dkg ementáli sajt
  • 6 dl tej
  • 3 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • vaj
  • bors

A gombát pici olajon, az apróra vágott petrezselyemmel párold meg. Némi vajat forrósíts fel, vigyázz, nehogy megégjen, majd szórj bele 3 dkg lisztet, öntsd rá a tejet, sózd, borsozd, és keverd simára. Reszeld bele a sajtot, és végül a gombát is add hozzá. Egy tűzálló tálban rétegezd a palacsintákat és a gombás tölteléket felváltva. A tetejére palacsinta kerüljön. Előmelegített sütőben süsd körülbelül fél órát.

Mandulás-barackos rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 15 dkg sárgabarack
  • 12 db palacsinta
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 2 tojássárga
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • fél dl tej
  • porcukor

Az étcsokit reszeld le. A barackot hámozd meg, és mixerrel, vagy villával törd össze. Egy kerek formájú tűzálló tál aljába, tegyél egy palacsintát. Szórj rá a csokiból, majd tegyél rá egy másik palacsintát, és kend meg baracklekvárral. Erre rakj megint egy palacsintát, és szórj rá mandulát. Megint tegyél egy sor palacsintát, és kenj rá a barackmasszából. A rétegzést addig folytasd, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tojássárgát a tejföllel, és a porcukorral kevered ki, és kend a palacsintarétegek tetejére. Előmelegített sütőben süsd 10-12 percig, majd szeletelve tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Meggyes palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg meggy
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 db palacsinta
  • 10 dkg cukor
  • 9 dl tej
  • 1 tasak, főzés nélkül készülő csokoládéöntet-por
  • 1 tasak vaníliás cukor

A meggyet mosd meg, magozd ki, és keverd össze a cukor felével, majd tedd félre. A csokiöntetet 6 dl tejjel dolgozd simára. A mascarponét a cukor másik felével, és a vaníliás cukorral keverd össze. Egy tűzálló tál aljába tegyél egy sor palacsintát, majd kend meg a mascarponés krémmel, és szórd meg meggyel. Addig folytasd a rétegzést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére palacsinta kerüljön, ezt öntsd le a csokiöntettel. Tedd hűtőbe megdermedni, majd szeleteld fel, és már fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük