4 isteni, laktató főétel 400 kcal alatt
Ha télen felszedtél néhány kilót, próbáld ki könnyű receptjeinket, és pikk-pakk megszabadulhatsz a nem kívánt párnácskáktól.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ananászos csirkemell

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1,5 kg csirkemellfilé
  • 60 dkg ananászkarika
  • 15 dkg nem zsíros sajt
  • 1 csomag sültcsirke-fűszerkeverék
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 8 dkg liszt
  • 80 dkg rizs
  • 3 dkg kurkuma
  • 15 dkg sárgarépakocka

A csirkemellet vágd szeletekre, klopfold ki őket, forgasd meg lisztben, és forró olívaolajban süsd ki mindegyiket. Sütés közben szórd meg a szeleteket a fűszerkeverékkel.

Ha kész van, tedd tálra, rakd rájuk az ananászkarikákat, a tetejükre reszelj sajtot. Kurkumával, sóval ízesített sárgarépás párolt rizst tálalj mellé.

Padlizsánnal töltött gomba

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg padlizsán
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 szál friss bazsalikom
  • 1 szál póréhagyma
  • fél hagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 dl paradicsomlé
  • 8 nagyobb csiperke
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 10 dkg margarin

A padlizsánt tisztítsd meg, és vágd kockákra, majd egy serpenyőben olívaolajon süsd meg, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal, és tedd félre. Egy másik serpenyőben pirítsd meg a felaprózott póréhagymát, a hagymát és a kaliforniai paprikát, majd tedd rá a padlizsánt, és öntsd fel paradicsomlével. Borsozd, adj hozzá préselt fokhagymát, és hagyd állni fél órát. Az egész gombákat mosd meg jól, vágd le a törzsüket, és papírtörlővel itasd szárazra. Kívül-belül sózd, borsozd, és mindegyik belsejébe helyezz 1-1 margarindarabkát. Alufólia-darabokat vajazz be alaposan, és fektesd rájuk a gombafejeket, majd a belsejükbe merd bele a padlizsános keveréket, fedd be az üres gombafejekkel, és alufóliával alaposan becsomagolva 180 fokos sütőben 20 percet süsd.

Zöldséggel töltött pulykarolád

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél kg pulykamell
  • 20 dkg póréhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg hagyma
  • olaj
  • bors
  • petrezselyem
  • mustár
  • szerecsendió
  • húslé

A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozd - pár percig forró vízben főzd -, majd öblítsd és csöpögtesd le. A húst kend be a mustárral, helyezd rá a hagymakarikákat, a póréhagymalevelet és a sárgarépát, majd tekerd roláddá, és konyhai zsineggel kösd át.
A roládot tedd a felforrósított olajba, és minden oldalát süsd barnára. Ezután önts alá egy kevés húslevest, majd fedő alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, a zsineget távolítsd el, és a húst szeleteld fel.

Sült csirkemáj karibi barnarizzsel

Hozzávalók 4 személyre:

A májhoz:

  • 15 dkg csirkemáj
  • 2 dkg vöröshagyma
  • olaj
  • majoránna
  • feketebors

A rizshez:

  • 40 dkg barnarizs
  • 1 feketebab-konzerv
  • 15 dkg paradicsom
  • 15 dkg póréhagyma
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • petrezselyemzöld

A csirkemájat tisztítsd le, a vöröshagymát karikázd fel vékonyra. Kevés növényi olajjal kikent tepsibe tedd őket - lazán összekeverve -, és előmelegített sütőben, nagy hőfokon, hirtelen süsd készre. Sütés közben ízesítsd majoránnával, borssal, a végén kevés sóval. Készülhet nyílt lángon is, akkor a hagymát előbb fonnyaszd meg, de vigyázz, mert a máj pattog sütés közben! Az olívaolajon megfuttatott póréhagymára dobd rá a babot, és a kockázott, hámozott paradicsommal süsd össze. Ha elkészült, keverd össze a párolt barnarizzsel, és szórd meg petrezselyemzölddel.

Blog.hu ajánló