4 isteni, laktató főétel 400 kcal alatt

Ha télen felszedtél néhány kilót, próbáld ki könnyű receptjeinket, és pikk-pakk megszabadulhatsz a nem kívánt párnácskáktól.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ananászos csirkemell

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1,5 kg csirkemellfilé
  • 60 dkg ananászkarika
  • 15 dkg nem zsíros sajt
  • 1 csomag sültcsirke-fűszerkeverék
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 8 dkg liszt
  • 80 dkg rizs
  • 3 dkg kurkuma
  • 15 dkg sárgarépakocka

A csirkemellet vágd szeletekre, klopfold ki őket, forgasd meg lisztben, és forró olívaolajban süsd ki mindegyiket. Sütés közben szórd meg a szeleteket a fűszerkeverékkel.

Ha kész van, tedd tálra, rakd rájuk az ananászkarikákat, a tetejükre reszelj sajtot. Kurkumával, sóval ízesített sárgarépás párolt rizst tálalj mellé.

Padlizsánnal töltött gomba

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg padlizsán
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 szál friss bazsalikom
  • 1 szál póréhagyma
  • fél hagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 dl paradicsomlé
  • 8 nagyobb csiperke
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 10 dkg margarin

A padlizsánt tisztítsd meg, és vágd kockákra, majd egy serpenyőben olívaolajon süsd meg, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal, és tedd félre. Egy másik serpenyőben pirítsd meg a felaprózott póréhagymát, a hagymát és a kaliforniai paprikát, majd tedd rá a padlizsánt, és öntsd fel paradicsomlével. Borsozd, adj hozzá préselt fokhagymát, és hagyd állni fél órát. Az egész gombákat mosd meg jól, vágd le a törzsüket, és papírtörlővel itasd szárazra. Kívül-belül sózd, borsozd, és mindegyik belsejébe helyezz 1-1 margarindarabkát. Alufólia-darabokat vajazz be alaposan, és fektesd rájuk a gombafejeket, majd a belsejükbe merd bele a padlizsános keveréket, fedd be az üres gombafejekkel, és alufóliával alaposan becsomagolva 180 fokos sütőben 20 percet süsd.

Zöldséggel töltött pulykarolád

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél kg pulykamell
  • 20 dkg póréhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg hagyma
  • olaj
  • bors
  • petrezselyem
  • mustár
  • szerecsendió
  • húslé

A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozd - pár percig forró vízben főzd -, majd öblítsd és csöpögtesd le. A húst kend be a mustárral, helyezd rá a hagymakarikákat, a póréhagymalevelet és a sárgarépát, majd tekerd roláddá, és konyhai zsineggel kösd át.
A roládot tedd a felforrósított olajba, és minden oldalát süsd barnára. Ezután önts alá egy kevés húslevest, majd fedő alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, a zsineget távolítsd el, és a húst szeleteld fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Sült csirkemáj karibi barnarizzsel

Hozzávalók 4 személyre:

A májhoz:

  • 15 dkg csirkemáj
  • 2 dkg vöröshagyma
  • olaj
  • majoránna
  • feketebors

A rizshez:

  • 40 dkg barnarizs
  • 1 feketebab-konzerv
  • 15 dkg paradicsom
  • 15 dkg póréhagyma
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • petrezselyemzöld

A csirkemájat tisztítsd le, a vöröshagymát karikázd fel vékonyra. Kevés növényi olajjal kikent tepsibe tedd őket - lazán összekeverve -, és előmelegített sütőben, nagy hőfokon, hirtelen süsd készre. Sütés közben ízesítsd majoránnával, borssal, a végén kevés sóval. Készülhet nyílt lángon is, akkor a hagymát előbb fonnyaszd meg, de vigyázz, mert a máj pattog sütés közben! Az olívaolajon megfuttatott póréhagymára dobd rá a babot, és a kockázott, hámozott paradicsommal süsd össze. Ha elkészült, keverd össze a párolt barnarizzsel, és szórd meg petrezselyemzölddel.

Ezt is szeretjük