4 laktató, karcsúsító leves
Egészséges és finom
Ha egy gazdag levest fogyasztasz főételként, éhezned sem kell, és a vonalaidra is vigyáztál. Íme, 4 finom leves, ha fogynál egy keveset.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg csirkeaprólék
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg borsó
  • 15 dkg gomba
  • petrezselyem
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

A csirkeaprólékot vágd 2 cm-es darabokra, aprítsd fel a hagymát, majd olajon pirítsd meg. Szórd meg sóval, borssal, és önts rá 2 dl vizet. Lefedve kis lángon 45 perc alatt párold puhára. A kockára vágott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret add az aprólékhoz, és fedő nélkül nagy lángon 3 perc alatt süsd zsírjára.

Öntsd hozzá a lisztet, keverd el, és engedd fel 1 liter vízzel. Nagy lángon forrald fel, és először a zöldborsót, majd 5 percnyi főzés után a cikkekre vágott gombát add hozzá. 1 evőkanál sóval és egy kevés cukorral ízesítsd, a felaprózott petrezselyemmel hintsd meg, majd főzd még 10 percig.

Póréhagymás sütőtökleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 1 póréhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 kisebb krumpli
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín vagy tej
  • szerecsendió
  • majoránna
  • petrezselyem

A sütőtök egyik felét és a krumplit reszeld le, a másik felét kockázd fel. Az apróra vágott vöröshagymát olajon pirítsd meg, tedd rá a reszelt sütőtököt és a reszelt krumplit, enyhén sózd meg. Párolás után a megpuhult keveréket törd össze krumplinyomóval. Öntsd fel 1,5 l vízzel, fűszerezd meg, majd tedd bele a kockára vágott sütőtököt, később a felkarikázott pórét. Főzd a tököt puhára. Öntsd bele a tejszínt, de ne forrald tovább. Tálald pirított barnakenyér-kockákkal, napraforgómaggal vagy sajtkockákkal.

Őszi körteleves

Hozzávalók:

  • 80 dkg körte
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 evőkanál liszt

A meghámozott, felszeletelt körtét tedd egy lábasba, és öntsd fel 1 liter vízzel. Dobd a szegfűszeget a körtéhez, csipetnyi sóval és a cukorral ízesítsd. Forrald fel, és kis lángon 2 percig főzd. Közben keverd a joghurtot a liszttel simára. A forró levesből merj bele egy keveset, dolgozd simára, majd folyamatosan kevergetve öntsd a körtére, és 2-3 percig forrald. Hidegen és melegen egyaránt finom.

Borleves

Hozzávalók:

  • 1 liter fehérbor
  • 1 kicsi citrom
  • 8 tojássárgája
  • 10-12 dkg cukor
  • 3 db fahéj
  • szegfűszeg

A bort forrald 5-10 percig pár szem szegfűszeggel, fahéjjal, a citrom levével és a feldarabolt héjával, majd vedd le a tűzről. A tojássárgákat a cukorral keverd ki habosra. Habverővel folyamatosan keverve lassan add hozzá a bort, végül tedd vissza a tűzre. Addig keverd, míg a leves kicsit besűrűsödik.

Blog.hu ajánló