4 gyors és finom tészta hétköznapra
A tészta laktató, mindenki szereti, és nem mellesleg a pénztárcádat sem karcsúsítja túlzottan. Készítsd el vacsorára, az egész család örömére.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Császárspagetti

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 10 dkg szeletelt császárhús
  • 5 dkg reszelt márványsajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál őrölt fehérbors
  • petrezselyemzöld

A spagettit törd apró darabokra, és sós vízben főzd meg. Ha kész, meleg vízzel leöblítve szűrd le a tésztát. Közben a császárhúst vágd vékony csíkokra, egy serpenyőben pirítsd le zsírjára, majd húzd félre, és keverd bele a reszelt sajtot, az őrölt borsot és egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldet.

Ha már nem nagyon forró, add hozzá a tojással elhabart tejfölt, és ízesítsd sóval. Ezután forgasd bele a megfőtt tésztát, majd az egészet tedd 10 percre előmelegített, forró sütőbe. Csak addig hagyd bent, amíg egy kis színe nem lesz, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz.

Cukkínis-spárgás spagetti

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 1 csirkemellfilé
  • 6-8 szál spárga
  • 1 cukkíni
  • 1 paradicsom
  • 1 póréhagyma
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl főzőtejszín
  • tárkony
  • petrezselyem
  • bors

A spagettit lobogó, forró vízben főzd meg. Egy serpenyőben olvassz fel egy kevés margarint, erre szórd rá a karikára vágott póréhagymát, párold meg, majd add hozzá a kockára vágott csirkemellfilét. Folyamatos kevergetés mellett süsd át jól. Majd add hozzá a vékonyra vágott cukkínit, az 1-2 cm-es rudakra vágott spárgát és az apró kockára vágott paradicsomot is. Fűszerezd sóval, borssal, tárkonnyal és petrezselyemmel, majd forrald össze a főzőtejszínnel. Ha kész, keverd össze a főtt tésztával.

Betyáros bolognai

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 30 dkg spagetti
  • 20 dkg szalonna
  • 5 marék zöldborsó
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 1 nagy fej hagyma
  • chili
  • bors

Tedd fel főni sós vízben a spagettitésztát. Ha kész, szűrd le, és öblítsd le meleg vízzel. A meghámozott, nagy karikákra vágott hagymát egy kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a szalonnát, majd öntsd fel egy kevés vízzel, párold meg. Majd keverd hozzá a darált húst, a zöldborsót és a kockára vágott paprikát is, és öntsd föl a felhígított paradicsompürével. Ízesítsd sóval, borssal és a chilivel, és főzd addig, amíg a darált hús meg nem fő. Ha kész, keverd össze a főtt tésztával.

Vitamin spagetti

Hozzávalók:

  • 20 dkg spagettitészta
  • 10 dkg zöldbab
  • 6 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg sárgarépa
  • 5-6 zellerlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • paradicsompüré
  • olaj
  • őrölt bors

Az apróra felkockázott sárgarépát, vöröshagymát, zöldbabot, zellerlevelet, fokhagymát párold meg olajon, majd add hozzá a paradicsompürét. Ízesítsd sóval, őrölt borssal, és főzd puhára. A spagettit sós vízben főzd meg, de vigyázz, ne legyen túl puha. Ha kész, öntsd le róla a vizet, és keverd össze a zöldséges mártással.

Blog.hu ajánló