4 különleges pogácsa
A pogácsa elengedhetetlen kelléke mindenfajta összejövetelnek. Tedd kellemesebbé a vendégséget ezekkel a nem épp hétköznapi édes és sós rágcsálnivalókkal.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sörpogácsa

Hozzávalók:

  • 1 üveg sör
  • 2 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 20 dkg tepertő
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • bors

A sört melegítsd elő, és add hozzá a cukrot, az élesztőt, illetve egy evőkanál lisztet. Keverd el, majd meleg helyen futtasd fel.

Daráld finomra a tepertőt, a liszttel keverd el, add hozzá a tejfölt, a sót, a borsot és a kovászt, egy tojást, majd dolgozd össze, és keleszd fél órát. Körülbelül 2 cm vastagra nyújtsd ki, szimplán hajtsd össze, majd hűtsd le. Pihentesd, majd duplán hajtsd. Kicsit még pihentesd, és körülbelül másfél centi vastagra nyújtsd ki, kend meg zsírral a tetejét, és késsel rácsozd be. Pogácsaszaggatóval szaggasd ki, kend meg a tetejét tojással, és sütőlapra téve közepes hőfokon süsd meg.

Karfiolos pogácsa

Hozzávalók:

  • 90 dkg karfiol
  • 2 tojás
  • olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 27 dkg liszt
  • 1 evőkanál reszelt hagyma
  • 4 evőkanál tej
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • fél liter olaj

A karfiolt szedd rózsáira, majd gőzben vagy kevés vízben párold puhára, és csepegtesd le. Olajon párold világossárgára a hagymát. 2 dkg lisztből, a vajból és egy kevés főzővízből készíts sűrű besamelt, majd keverd össze a lecsepegtetett, passzírozott karfiollal, a pirított hagymával, egy tojással és egy tojássárgájával. Sózd meg, és keverd bele az apróra vágott petrezselyemzöldet. Lisztes kézzel formálj kis gombócokat, lapítsd el, forgasd bele a felvert tojásfehérjébe, zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki. Tálald tejföllel és reszelt sajttal.

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2-3 dkg élesztő
  • negyed sütőpor

A hozzávalókat gyúrd össze, fél napra vagy egy éjszakára tedd hideg helyre. Sütés előtt gyúrd össze, nyújtsd ki, majd hajtsd össze, és pihentesd fél órát. Nyújtsd körülbelül két és fél centi vastagságúra, vagdosd be, a tetejét kend meg kicsit felvert tojásfehérjével, kis pogácsaszaggatóval szaggass belőle pogácsákat, és süsd aranyszínűre.

Diós-mazsolás pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál cukor
  • fél kávéskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • fél dl tej
  • dió
  • mazsola

Szitáld össze a lisztet a sütőporral, a cukorral és a sóval. A hideg vajat vagdosd bele a lisztbe, és morzsolgasd, amíg egészen morzsássá nem válik. Verd fel a tojást a tejjel, majd vegyél le belőle két evőkanálnyit, amivel majd a tetejét kened meg. Szórj a tésztába fél marék diót és fél marék mazsolát. Könnyedén gyúrd össze, majd hagyd pihenni öt percig, formálj belőle kis halmocskákat, rakd tepsibe, kend meg a maradék tojással, majd süsd 20-25 percig. Még melegen tálald, vajjal vagy lekvárral.

Blog.hu ajánló