4 melengető, cipóban tálalható leves

Cipórecepttel!

Ha valami laktató és különleges fogást szeretnél, ne keress tovább: a cipós levesnek senki nem tud ellenállni.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Festékbe mártotta a fehér ruhát: gyönyörű lett a végeredmény »

Házi arcpakolás aknéra és fekete mitesszerre: az aktív szén mindent kipucol »

Nincs több pucérkodás: a Pirelli naptár új dologgal készül 2018-ra »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezek a gazdag, laktató levesek már önmagukban is remekművek, ha viszont egy cipóban tálalod őket, akkor azzal igazán különlegessé teheted az alkalmat.

Persze a legjobb, ha a cipót is te magad készíted! Az sem olyan nehéz feladat, mint elsőre tűnik.

Cipó

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej

A langyos tejbe morzsold bele az élesztőt, és kevés liszttel keleszd meg. Majd add a többi sózott, szitált liszthez.

Adj hozzá annyi vizet, amennyit felvesz. Közepesen kemény tésztát készíts belőle. Keleszd meg, formázd meg, és előmelegített sütőbe téve süsd ki.

Francia hagymaleves

Hozzávalók:

  • 4 vöröshagyma
  • 2 póréhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl húsleves
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint morzsolt kakukkfű
  • ementáli sajt

A hagymát tisztítsd meg, és vágd vékony karikákra, majd olvasztott vajon pirítsd meg. Ezután szórd rá a lisztet, majd öntsd fel a borral és a húslevessel.

Szórd meg a fűszerekkel, és forrald össze az egészet. Közben vágd le a cipók kalapját, és óvatosan kapard ki a belsejüket. Ha a leves felforrt, már kanalazhatod is a cipókba. A végén ne felejtsd el reszelt ementálival bőségesen megszórni.
 

Bableves

Hozzávalók:

  • 20 dkg bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg szálas savanyú káposzta
  • 25 dkg füstölt hús
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 4 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál köménymag

A babot áztasd legalább egy éjszakán át, majd tedd fel főni 10-15 percre. Ezután öntsd le róla a vizet, és tiszta, sós vízben főzd újabb 60 percig. Közben hámozd meg, és vágd apróra a hagymát, majd pirítsd meg egy kevés olajon. Szórd meg a köménymaggal, és öntsd fel két liter vízzel. Ezután mehet bele a savanyú káposzta, a leszűrt bab, a só és a babérlevél. A füstölt húst kockázd fel, majd tedd a levesbe, és főzd 60-80 percig. Ha a bab már puha, tedd bele a felkarikázott kolbászt is. Kevés liszten pirítsd meg a fokhagymát, majd öntsd a leveshez, és főzd még 10 percig. Ha kész, szedd a cipókba, és a tetejét locsold meg tejföllel.

Krumplileves

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 csomag leveszöldség
  • 3 fej hagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 15 dkg gyulai kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors

Fedő alatt párold félpuhára a karikára vágott hagymát, a répát és a fehérrépát, majd sózd, borsozd, és add hozzá az ugyancsak felkarikázott krumplit és kolbászt. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak, ekkor készíts habarást a lisztből és a tejfölből, sűrítsd be a levest, végül add hozzá a bort, az apróra vágott petrezselymet, a tárkonyt és a majoránnát.

Sajtleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 húsleveskocka
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg gouda sajt
  • 1 dl fehérbor
  • 1 púpozott evőkanál liszt

Vágd finomra a hagymát, és futtasd meg kevés olajon, majd pirítsd hozzá a lisztet. Ezután öntsd fel a borral és másfél liter vízzel, add hozzá a leveskockákat, és forrald fel. Tedd bele a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtokat, és főzd még pár percig. Nem olvad majd teljesen fel a sajt, de ez nem baj. Ha túl hígnak találod, pici tejszínnel sűríthetsz rajta.

Blog.hu ajánló