4 eredeti olasz pizza receptje
Ha ennél valami finomat az unalmas hétköznapokon, kóstolj meg egy igazi olasz pizzát. Még Olaszországba se kell elmenned, elég, ha kimész a konyhába.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pizzatészta - alaprecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só

Az élesztőt futtasd fel a langyos, cukros tejben. A lisztet szitáld bele egy tálba, a közepébe öntsd bele az élesztős tejet.

Ezt a környező liszttel keverd össze, majd a többi liszttel takard be. Takard le, és meleg helyen keleszd kétszeresére. Negyed óra után add hozzá a sót és a vizet, majd jól keverd el.

A tésztát párszor csapkodd a deszkához, és formázz cipót belőle. Szórd meg liszttel, takard le, és keleszd egy óra hosszat. Terítsd szét a kiolajozott tepsiben, sütőformában, és készíts neki kis peremet. Kend be paradicsomszósszal, és ezután ráteheted a különböző feltéteket.

Paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • őrölt feketebors

Hámozd meg a paradicsomot, szedd ki a magját, és kockázd fel, majd párold lassú tűzön 15 percig. Keverd hozzá a sűrített paradicsomot, az olajat, a zúzott fokhagymát, végül a fűszereket.

Pizza Margherita

Hozzávalók:

  • 70 dkg paradicsom
  • 30 dkg mozzarella
  • 4 evőkanál pecorino vagy parmezán
  • egy kis csomó bazsalikom
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • őrölt feketebors

Szeleteld fel a paradicsomokat, és oszd el a pizzaalapon. Egy villával kissé nyomkodd szét őket, úgy, hogy hagyj 1-2 centis peremet a pizza szélén. A felszeletelt mozzarellát fektesd a paradicsomokra, majd sózd és borsozd meg. Tedd be az előmelegített sütőbe, és a középső rácson úgy 15 perc alatt süsd készre. Akkor vedd ki, és szórd meg a pecorinóval és a bazsalikomlevelekkel. Öntözd meg olívaolajjal, és süsd még 10 percig.

Pizza Verde

Hozzávalók:

  • 10 dkg mozzarella
  • 5 szardellafilé
  • egy marék petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 10 rukkola-levél

A mozzarellákat lecsepegtetés és felszeletelés után tedd szitára, és ököllel nyomkodd ki belőlük a maradék nedvességet is. Helyezd rá a kihúzott tésztára, és hagyj egy 1,5-2 centis peremet. Szórd rá az összevágott kaprit és petrezselyemzöldet, a szardellafilét, végül a zúzott fokhagymát. Sózd és borsozd meg, majd öntözd meg az olajjal. A középső sütősínen süsd készre, és a rukkola-levelekkel megszórva tálald.

Milánói pizza

Hozzávalók:

  • 15 dkg sonka
  • 20 dkg vargánya
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg parmezán sajt
  • olaj
  • paradicsom
  • bors
  • kakukkfű

Vágd finomra a hagymát, fonnyaszd meg egy kevés olajban, és add hozzá a metéltre vágott sonkát és vargányát. Pirítsd le, majd ízesítsd sóval, borssal és kakukkfűvel. Add hozzá a ledarált friss paradicsomot, és jól forrald ki. A ragut terítsd a tésztára, szórd meg a reszelt parmezán sajttal, és süsd meg a sütőben.

Pizza Orgia

Hozzávalók:

  • 5 dkg téliszalámi
  • 5 dkg csípős szalámi
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg gépsonka
  • 2 merőkanálnyi paradicsommártás

Miután a tésztát megkented a paradicsommártással, fektesd rá a sonkaszeleteket. Oszd el a tetején a vékony szeletekre vágott kolbászt és a szalámikat. Sózni nem kell. A sütő középső sínébe tolva süsd meg. Ízlés szerint sajttal is megszórhatod.

Blog.hu ajánló