4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves

Nincs is jobb a nagy nyári melegben, mint egy tál mennyei gyümölcsleves. Próbáld ki receptjeiket, és érezd a vitaminbomba energiáját.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A melegben nem szeretsz az izzasztó tűzhely mellett álldogálni? A következő receptekkel nem is kell. A nyár nagy slágere a hideg gyümölcsleves, amit bármilyen gyümölcsből elkészíthetsz. Nemcsak finom, de gyorsan megvan, ráadásul még egészséges is.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha egy kis változatosságra vágysz, próbáld ki némi alkohollal is, mert attól még különlegesebb ízt kapsz.

Meggyleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 2 dl tejföl
  • fél rúd vanília
  • fél citrom
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • kevés liszt
  • cukor

A meggyet magozd ki, majd a fűszerekkel és a szeletekre vágott citrommal tedd fel főni egy lábosban egy liter vízzel. Készítsd el a habarást a tejfölből és egy teáskanál lisztből.

Folyamatos keverés mellett add a leveshez, majd forrald össze. Hűtve tálald.

Gyömbéres sárgadinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1 sárgadinnye
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 dl joghurt
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • mentalevelek

A sárgadinnye magját szedd ki, majd kapard ki a húsát. Öntsd össze a joghurttal és a gyömbérrel. Turmixold össze, és tedd hűtőbe. A mentaleveleket aprítsd fel, és tálaláskor díszítsd vele a levest.

Sárgabarackleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 liter víz
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 dl fehérbor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi őrölt fahéj

A sárgabarackot vágd ketté, és szedd ki a magját. Hámozd meg, kockázd fel, majd az egynegyedét szórd meg 5 dkg porcukorral, és tedd egy órára a hűtőbe. A maradék barackot a maradék porcukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a fehérborral és a citromhéjjal tedd egy fazékba. Öntsd fel 1 liter vízzel, és főzd a gyümölcsöt puhára. Ha kész, hűtsd le egy kicsit, és turmixold át. Tedd bele a tejszínt és a darabos barackot, majd alaposan keverd össze. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és hidegen tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tejszínes málnaleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg málna
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • őrölt fahéj

A málnát mosd meg, és hagyd lecsepegni. Szórd meg pici fahéjjal, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Reszeld rá a narancs és a citrom héját, és a levüket is facsard rá a málnára.
Öntsd fel 5 dl vízzel, tedd bele a tejszínt, és forrald fel. Ezután az egészet turmixold össze, és hűtsd le. Ízlés szerint egész málnaszemekkel tálald.

Ezt is szeretjük