4 csodás borjúhúsos recept
A borjúhús ízletes, nem véletlenül ebből készítik az igazi bécsi szeletet. Próbálj ki négy isteni receptet, és ne ijedj meg a különleges hústól!

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A borjúhús elkészítése nem nehezebb, mint például a sertésé, csak másfajta előkészületeket igényel.

Talán a leglényegesebb, hogy a borjút először mindig főzd vagy párold meg, ha ugyanis ennek hiányában teszed a sütőbe, összeugrik.

Sütés után pedig mindig várj néhány percet, mielőtt felvágnád, így a rostok megkeményednek, és könnyebben szeletelhetővé válik.

Borjúpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg borjúhús
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika
  • csipet köménymag

A felaprózott hagymát az olajon pirítsd meg. Tedd rá a darabokra vágott paprikát, paradicsomot.

Szórd meg pirospaprikával, majd tedd bele a felkockázott húst. Néhány percig hagyd így, majd öntsd fel egy pohár vízzel. Fűszerezd ízlés szerint, és fedő alatt párold puhára. Ha a víz elfő, pótold. Tésztás körettel tálald.

Bécsi szelet

Hozzávalók:

  • 70 dkg szeletelt borjúhús
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás

A húst szeleteld fel, majd klopfold ki. Sózd meg, majd panírozd be, előbb lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Vajban süsd ki, és már tálalhatod is.

Borjúsült madeira-mártással

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúhús, egészben
  • 4 szelet szalonna
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • fél dl madeira bor
  • őrölt bors

A húst kicsit párold meg, majd a szalonnával tűzdeld össze, és előmelegített sütőben süsd körülbelül fél órát. A vajon pirítsd meg a karikára vágott hagymát, majd szedd ki az edényből. A lisztet egy másik serpenyőben folytonos kevergetés mellett pirítsd barnára. A leveskockát vízben oldd fel, és a liszttel keverd simára. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a hagymakarikákat, és fűszerezd ízlés szerint. Néhány percig főzd, ne hagyd, hogy kihűljön. A húst szedd ki a sütőből, és vedd le róla a szalonnát. Szeleteld fel, és öntsd le a mártással. Zöldséges körettel tálald.

Borjúhúsos hasé

Hozzávalók:

  • 50 dkg borjúhús
  • 15 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín

A húst darabold fel. Sós vízben a vegyes zöldséggel együtt főzd puhára. Ha kész, a húst hagyd kihűlni, majd daráld le. A lisztből és a vaj feléből készíts világos színű rántást, engedd fel a hús levével, keverd simára, és körülbelül öt percig forrald. Ehhez a mártáshoz öntsd hozzá a tejszínt és a húst, majd ízlés szerint sózd meg. Néhány percig lassú kevergetés mellett forrald, majd az egészet törd át egy szitán. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a maradék vajjal és az egész masszával keverd simára. Párolt rizzsel tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló