A 4 legfinomabb borral készült pörkölt
Ha szereted a kiadós ételeket, ne hagyd ki ezeket a borral megbolondított pörkölt-különlegességeket.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vörösboros vaddisznópörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznóhús
  • olaj
  • 3 nagy fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 babérlevél
  • 1,5 dl száraz vörösbor

Az olajban pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát, majd forgasd bele az inaitól megtisztított, felkockázott vaddisznóhúst. Sózd meg, és időnként kevergetve saját levében pörköld.

Mikor zsírjára sült, szórd rá a pirospaprikát, tedd bele a babérlevelet, és párold félpuhára. Végül tedd bele a felkarikázott paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát, öntsd rá a bort, majd főzd készre.

Baloghegyi bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg birkahús
  • 1 db cseresznyepaprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál köménymag
  • 30 dkg vargánya
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dl vörösbor

Miután a bográcsot kikented olajjal, tedd bele a fölaprított vöröshagymát, fokhagymát, a kockára vágott húst, és szórd meg pirospaprikával, sóval és köménnyel. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd főzd lassú tűzön addig, míg a hús félig megpuhul. Ekkor add hozzá a felszeletelt gombát, a hasábokra vágott burgonyát, végül morzsold bele a cseresznyepaprikát. Öntsd hozzá a bort, és ha a lé nem lepné el teljesen, adj hozzá egy kevés vizet. Lassan rotyogtatva főzd készre.

Tejfölös ököruszály

Hozzávalók:

  • 1 kg marhafarka
  • olaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 3 dkg liszt
  • 10-15 szem bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál szemes bors
  • 2 dkg mustár
  • 1 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • negyed citrom
  • 1 dkg cukor
  • késhegynyi kakukkfű

Olajban pirítsd meg a karikákra vágott zöldséget, és szórd meg sóval, szemes borssal, hagymával, babérlevéllel, kakukkfűvel. A farkat az ízeknél darabold fel, és sütőben pirítsd meg. Mikor a hús félpuha, tedd át a lábasba, öntsd rá a bort és a reszelt citromhéjat. Engedd fel vízzel, majd lefedve, időnként vízzel felöntve lassan párold. Mikor megpuhult, habard be a tejföl, a liszt, a mustár, a cukor és a citromlé keverékével. Zsemlegombóccal tálald.

Burgundi marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 20 dkg gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • kakukkfű
  • 2 szegfűszeg
  • petrezselyem
  • 2 evőkanál liszt
  • burgundi vörösbor
  • olaj
  • bors

A darabokra vágott marhahúst minden oldalán pirítsd meg olajon. Add hozzá az apróra szeletelt hagymát, fokhagymát és a vastag karikákra vágott répát. Lassú tűzön kevergetve kicsit pirítsd meg, majd szórd meg a liszttel, és jól keverd össze. Lassan kevergetve, fokozatosan add hozzá a vörösbort, addig, míg háromnegyed részben ellepi a húst, végül engedd fel vízzel, hogy teljesen ellepje. Ízesítsd babérlevéllel, kakukkfűvel, petrezselyemmel, szegfűszeggel, sóval és borssal. Főzd másfél órán át lassú tűzön, közben néha keverd meg. Ha a hús már majdnem teljesen puha, tedd bele a felszeletelt gombát, és főzd még úgy 15 percig. Ha szükséges, főzés közben még egy kis vörösbort önthetsz hozzá. Főtt burgonyával vagy tésztával tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló