4 ízletes főfogás 400 kalória alatt
Ha fogyókúrázol, akkor sem kell lemondanod a finom ízekről. Receptjeink nemcsak laktatóak, de kevés bennük a kalória is.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Töltött padlizsán

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagy padlizsán
  • fél dl olaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál vágott zellerlevél
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 30 dkg vágott, hámozott paradicsom
  • fél teáskanál cukor
  • bors

Tegyél egymástól egyenlő távolságban 4 mély, hosszanti irányú vágást a padlizsánon, és áztasd 1 órára sós vízbe, hogy a keserű íz kimenjen belőle. Töröld szárazra, és préseld ki gyengéden a maradék nedvet.

Forrósítsd fel az olaj felét egy sütőlábosban, süsd át kis lángon a padlizsánokat, míg puhulni nem kezdenek. Emeld ki, és tedd félre hűlni. A sütőlábosban párold puhára a hagymát és a fokhagymát, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a többi összetevőt. Tölts a keverékből a padlizsánok vágásaiba, állítsd őket egy kiolajozott tepsibe, és a tetejüket locsold meg a maradék olajjal. A töltelék maradékát is tedd a padlizsánok tetejére, fedd le, és középmeleg sütőben 45 percig párold. Hidegen vagy melegen, előételnek vagy uzsonnának, kenyérrel és behűtött fehérborral tálald.

Tengeri hal sütőben sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg fehér húsú tengeri hal
  • 2 hagyma
  • 4 paradicsom
  • fél pohár fehérbor
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • petrezselyemzöld

A hagymát egy fél dl olaj és 4 evőkanál víz keverékében főzd puhára. Add hozzá a paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezd sóval, borssal, és lefedve párold egy órát, majd öntsd egy tűzálló tálba. Tedd bele a megtisztított, szeletekre vágott vagy egészben hagyott halat, locsold meg borral, a maradék olajjal, sózd meg, borsozd meg, és közepes lángon süsd 40 percig. Öt perccel a sütési idő befejezése előtt tehetsz mellé néhány szem olajbogyót.

Csirkemáj narancsmártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg csirkemáj
  • 1 narancs kifacsart leve
  • 4 dkg margarin
  • 2 dkg liszt
  • 1,5 dl húsleves kockából
  • 2 narancs
  • bors

A májakat dörzsöld be a borssal, lisztezd meg, és forró margarinon mindkét oldalukon süsd ki, körülbelül 3-3 perc alatt. Azután vedd ki, és tartsd melegen. A visszamaradt zsiradékhoz add hozzá a húslevest, forrald össze, majd szűrd le. A forró szűrlethez add hozzá a narancslét, és tartsd melegen. A narancsokat hámozd meg, és a szétszedett gerezdeket, illetve az igen vékony csíkokra vágott héjat tedd bele a mártásba. Tálaláskor egy előmelegített tál közepére rakd a májdarabokat, rakd körbe a narancsgerezdekkel, és az egészet locsold meg a mártással.

Citromos hal

Hozzávalók:

  • 1 db 1 kg-os sütni való hal
  • 2 citrom leve
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

Tisztítsd meg a halat, és mindkét oldalán hasítsd be 2-3 helyen. Mindkét oldalát hintsd meg citromlével, sózd és borsozd meg. Tedd egy kiolajozott tepsibe, szórd meg a maradék citromlével. Egyenletesen elosztva locsold a halra az olívaolajat. Szórj oregánót a tetejére, és az egészet fedd le fóliával. Közepes lángon süsd 20 percig, aztán távolítsd el a fóliát, és süsd további 10 percig, míg a hal eléggé megpuhul.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló