30 perces laktató vacsorák
Ha a napot nincs kedved a konyhában robotolva zárni, akkor kapd elő a tepsit, és üss össze egy ínycsiklandó rakottast.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

3 kardigánfazon, amitől karcsúbbnak tűnik az alakod »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sonkás-sajtos kelbimbó

Hozzávalók:

  • 75 dkg kelbimbó
  • só, bors, szerecsendió
  • 30 g vaj
  • 20 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 1 tojás
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg sonka
  • 30 g zsemlemorzsa

A megtisztított kelbimbót enyhén sós vízben, közepes hőmérsékleten 10 percig főzd. A vizet öntsd le róla, a kelbimbót borssal, sóval és szerecsendióval fűszerezd. Még melegen adj hozzá 10 g vajat.
A kelbimbót tedd tűzálló tálba.

A mascarponét keverd el a borral és a tojással. Fűszerezd borssal, sóval és szerecsendióval. A lereszelt sajtot és a felkockázott sonkát is keverd bele a krémbe, majd oszd el a kelbimbón. A zsemlemorzsával szórd meg a kelbimbót. A maradék vajat kis darabokban oszlasd el a massza tetején.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20 percig süsd.

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • só, bors, cukor

Vágd ujjnyi vastag karikákra a padlizsánokat, a szeleteket sózd be, forgasd meg lisztben, süsd ki forró olajban, és tedd félre. Vajazz ki egy tűzálló edényt, és rétegesen tedd bele a padlizsánszeleteket. Rétegenként szórd meg reszelt sajttal, és locsold ízlés szerint paradicsomlével. A tetejére tegyél vajjal összedolgozott zsemlemorzsát. 150-200 fokon süsd meg, és forrón tálald.

Sajtos karfiol sonkával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg karfiol - lehet mirelit is
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg teavaj
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • reszelt szerecsendió

A sós vízben előfőzött karfiolt tűzálló tálra téve szórd meg az apró kockára vágott sonkával és a reszelt sajttal, reszelt szerecsendióval és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítsd, majd szórj vajdarabkákat a tetejére. Annyi időre tedd a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a karfiolra.

Rakott hagyma

Hozzávalók:

  • 5 vastag szál póréhagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 2 édesköménygumó
  • 12 dkg mozzarella sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 3 dkg vaj
  • őrölt bors

A megtisztított póréhagymát vágd vékony karikákra. A paradicsomot szeleteld fel. A megmosott édesköményt vágd vékony szeletekre. A mozzarellát csepegtesd le, és vágd apró kockákra. A póréhagymát, a paradicsomot és az édesköményt fektesd egy kivajazott tálba, sorokban, pikkelyszerűen, félig egymásra fektetve, majd az egészet sózd és borsozd meg. A tejszínt keverd össze a tejjel, és öntsd a zöldségekre. A lereszelt sajtot és a mozzarella-kockákat szórd a tetejére, majd morzsold rá a vajat. Helyezd a sütőbe, és süsd körülbelül 25-30 percig, míg a sajt aranybarnára nem olvad.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló