30 perces laktató vacsorák

Ha a napot nincs kedved a konyhában robotolva zárni, akkor kapd elő a tepsit, és üss össze egy ínycsiklandó rakottast.

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

A smink, amit a tűzijáték ihletett: készítsd el az esti ünnepségre »

Cipzáras a ruhád hátulja? Így húzd fel egyedül könnyedén »

Minden, ami egy Disney-témájú esküvőhöz kellhet, ha gyermeki a lelketek »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sonkás-sajtos kelbimbó

Hozzávalók:

  • 75 dkg kelbimbó
  • só, bors, szerecsendió
  • 30 g vaj
  • 20 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 1 tojás
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg sonka
  • 30 g zsemlemorzsa

A megtisztított kelbimbót enyhén sós vízben, közepes hőmérsékleten 10 percig főzd. A vizet öntsd le róla, a kelbimbót borssal, sóval és szerecsendióval fűszerezd. Még melegen adj hozzá 10 g vajat.
A kelbimbót tedd tűzálló tálba.

A mascarponét keverd el a borral és a tojással. Fűszerezd borssal, sóval és szerecsendióval. A lereszelt sajtot és a felkockázott sonkát is keverd bele a krémbe, majd oszd el a kelbimbón. A zsemlemorzsával szórd meg a kelbimbót. A maradék vajat kis darabokban oszlasd el a massza tetején.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20 percig süsd.

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • só, bors, cukor

Vágd ujjnyi vastag karikákra a padlizsánokat, a szeleteket sózd be, forgasd meg lisztben, süsd ki forró olajban, és tedd félre. Vajazz ki egy tűzálló edényt, és rétegesen tedd bele a padlizsánszeleteket. Rétegenként szórd meg reszelt sajttal, és locsold ízlés szerint paradicsomlével. A tetejére tegyél vajjal összedolgozott zsemlemorzsát. 150-200 fokon süsd meg, és forrón tálald.

Sajtos karfiol sonkával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg karfiol - lehet mirelit is
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg teavaj
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • reszelt szerecsendió

A sós vízben előfőzött karfiolt tűzálló tálra téve szórd meg az apró kockára vágott sonkával és a reszelt sajttal, reszelt szerecsendióval és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítsd, majd szórj vajdarabkákat a tetejére. Annyi időre tedd a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a karfiolra.

Rakott hagyma

Hozzávalók:

  • 5 vastag szál póréhagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 2 édesköménygumó
  • 12 dkg mozzarella sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 3 dkg vaj
  • őrölt bors

A megtisztított póréhagymát vágd vékony karikákra. A paradicsomot szeleteld fel. A megmosott édesköményt vágd vékony szeletekre. A mozzarellát csepegtesd le, és vágd apró kockákra. A póréhagymát, a paradicsomot és az édesköményt fektesd egy kivajazott tálba, sorokban, pikkelyszerűen, félig egymásra fektetve, majd az egészet sózd és borsozd meg. A tejszínt keverd össze a tejjel, és öntsd a zöldségekre. A lereszelt sajtot és a mozzarella-kockákat szórd a tetejére, majd morzsold rá a vajat. Helyezd a sütőbe, és süsd körülbelül 25-30 percig, míg a sajt aranybarnára nem olvad.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló