Sütőben sült fánk
Meguntam az olajban sült fánkot, és valami új fajtát akartam kipróbálni, ezért mamám ajánlotta ezt! Nem bántam meg, hogy megsütöttem!
Sütőben sült fánk
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 7 dkg cukor
- 3 dkg friss élesztő
- 2 db tojássárgája
- 3 dl tej
- lekvár (barackkal a legjobb szerintem)
Elkészítés:
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet, a puha margarint és a tojásokat. Utána hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és dagasztjuk.
Ha esetleg ragadna, akkor adhatunk hozzá még egy kis lisztet.
Ha megdagasztottuk, letakarjuk konyharuhával és meleg helyre rakjuk, hogy megkeljen.
Mikor a duplájára kelt, átgyúrjuk, és kb 2 cm vastagságúra kinyújtjuk.
Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (én egy közepes bögre tetejével szaggattam ki), körülbelül 25-30 db lesz.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket, de úgy, hogy legyen hely közöttük mert még kelni fognak! Stampedlis pohár aljával a közepébe mélyedéseket nyomunk, és ebbe rakjuk a lekvárt, körülbelül 1 mokkáskanálnyit. Sütőbe rakjuk, 160-180 fokon 20 perc alatt kész!
Mikor megsültek, porcukrot szórunk rá!
Jó étvágyat :)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept