Sütőben sült fánk

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Meguntam az olajban sült fánkot, és valami új fajtát akartam kipróbálni, ezért mamám ajánlotta ezt! Nem bántam meg, hogy megsütöttem!

Sütőben sült fánk

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 7 dkg cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • lekvár (barackkal a legjobb szerintem)
Recept idők

Elkészítés:

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet, a puha margarint és a tojásokat. Utána hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és dagasztjuk.
Ha esetleg ragadna, akkor adhatunk hozzá még egy kis lisztet.
Ha megdagasztottuk, letakarjuk konyharuhával és meleg helyre rakjuk, hogy megkeljen.
Mikor a duplájára kelt, átgyúrjuk, és kb 2 cm vastagságúra kinyújtjuk.
Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (én egy közepes bögre tetejével szaggattam ki), körülbelül 25-30 db lesz.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket, de úgy, hogy legyen hely közöttük mert még kelni fognak! Stampedlis pohár aljával a közepébe mélyedéseket nyomunk, és ebbe rakjuk a lekvárt, körülbelül 1 mokkáskanálnyit. Sütőbe rakjuk, 160-180 fokon 20 perc alatt kész!
Mikor megsültek, porcukrot szórunk rá!
Jó étvágyat :)

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük