Dióbomba
Sok sütit készítettem az elmúlt években, napi rendszerességgel, és egyik este több alapanyag is megmaradt, gondoltam készítek belőle valamit. Így sikerült egy ilyen édes süteményt létrehoznom, amit másnap a barátnőimmel meg is kóstoltattam. Nagy sikere lett.
Dióbomba
Hozzávalók 8 személyre
- 8 tojássárgája
- 25 dkg liszt
- 35 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 7 evőkanál forróvíz
- 8 tojás fehérje
- 2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 25 dkg egész diódarabok
Elkészítés:
A tojássárgáját a liszttel, a porcukorral, a kakaóval, a sütőporral és a forróvízzel habosra keverem.
8 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem, és lassan a kikevert tésztához adom. Kivajazott, lisztezett tepsiben megsütöm. Kb. 25*32 cm -es tepsiben.
Krém:
2 dl tejet 3 kanál liszttel sűrűre főzök. Lehűtöm hidegre.
A kihűlt krémhez hozzáadok: 10 dkg vajat, 10 dkg cukrot, 10 dkg darált diót.
A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval kb. 30 db pogácsát szaggatok, félbevágom, és a krémmel megtöltöm egyesével, az oldalát és esetleg a tetejét is vékonyan bekrémezem.
A pogácsák oldalára egész diókat nyomok a krémhez tapasztva.
Hab: 1 tojásfehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és egy csipet sóval felverem.
A kész dióbombák tetejére egy kis habot ráteszek késsel vagy kiskanállal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept