Zsebes, sajtos csirkemell

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zsebes, sajtos csirkemell

Hozzávalók 2 személyre

  • egy csont nélküli csirkemell filé
  • 2-3 db koktélparadicsom
  • 3-4 szelet hagyma(nálam most póréhagyma)
  • szelet bacon
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db krumpli
  • 1 db alma
  • bors

A pácoláshoz

  • 1 mokkáskanál mustár
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Előző este bepácoljuk a megmosott csirkemellet. Elkészítjük a pácot: olívaolajjal elkeverjük a mustárt, frissen őrölt borsot adunk hozzá, ezzel bekenjük a húst.
Frissentartó fóliával letakarjuk, és betesszük a hűtőbe.
Másnap megpucoljuk a krumplit, karikákra vágjuk, majd felvágunk egy almát héjastól.
A csirkemellbe keresztbe zsebeket vágunk, sózzuk, minden vágásba teszünk egy szelet hagymát,paradicsomot, és egy-egy szelet sajtot (a sajt felét félretesszük és lereszeljük).
Egy tepsibe rakjuk a krumplit, az almaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd körbetekerjük a baconnal. Ráfektetjük a csirkemellet, a felszeletelt krumpli- és almaszeletekre.
Fólia alatt, előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percet, majd a fóliát levesszük és pirítjuk további 15 percig, ha szép színt kap, meghintjük a reszelt sajttal, és néhány percre visszatoljuk a sütőbe, de csak annyi ideig hogy a sajt ráolvadjon.

A tepsiben sült almás-krumplival kínáljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük