Zsebes, sajtos csirkemell
Zsebes, sajtos csirkemell
Hozzávalók 2 személyre
- egy csont nélküli csirkemell filé
- 2-3 db koktélparadicsom
- 3-4 szelet hagyma(nálam most póréhagyma)
- szelet bacon
- 10 dkg trappista sajt
- 1 ek olívaolaj
- 2 db krumpli
- 1 db alma
- só
- bors
A pácoláshoz
- 1 mokkáskanál mustár
- őrölt bors
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Előző este bepácoljuk a megmosott csirkemellet. Elkészítjük a pácot: olívaolajjal elkeverjük a mustárt, frissen őrölt borsot adunk hozzá, ezzel bekenjük a húst.
Frissentartó fóliával letakarjuk, és betesszük a hűtőbe.
Másnap megpucoljuk a krumplit, karikákra vágjuk, majd felvágunk egy almát héjastól.
A csirkemellbe keresztbe zsebeket vágunk, sózzuk, minden vágásba teszünk egy szelet hagymát,paradicsomot, és egy-egy szelet sajtot (a sajt felét félretesszük és lereszeljük).
Egy tepsibe rakjuk a krumplit, az almaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd körbetekerjük a baconnal. Ráfektetjük a csirkemellet, a felszeletelt krumpli- és almaszeletekre.
Fólia alatt, előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percet, majd a fóliát levesszük és pirítjuk további 15 percig, ha szép színt kap, meghintjük a reszelt sajttal, és néhány percre visszatoljuk a sütőbe, de csak annyi ideig hogy a sajt ráolvadjon.
A tepsiben sült almás-krumplival kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept