Narancsos hátszíncsíkok

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Feleségemnek készítettem születésnapjára, egy szakácsnak tanuló rokontól kaptam meg a receptet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg hátszín
  • 4 ek mogyoró olaj
  • 35 dkg vöröshagyma (vékony csíkokra vágva)
  • 3 ek aprított fokhagyma
  • 2 tk reszelt narancshéj
  • 2 ek kínai rizsbor
  • 1 tk cukor
  • 2 ek osztrigaszósz

Páchoz

  • 2 tk világos szójaszósz
  • 2 tk kínai rizsbor
  • 2 tk szezámolaj
  • 2 tk étkezési kukoricakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz szükséges hozzávalókat elkeverjük. A hátszínszeleteket vágjuk fel 4cm-es csíkokra, majd egy üvegtálban keverjük el a páccal. 15-20 percig pácoljuk, majd szűrjük le.
Melegítsük fel a wokot. Amikor forró, 3 ek olajat öntsünk bele, és várjunk, amíg az olaj kissé füstöl – ekkor adjuk hozzá a húscsíkokat, pirítsuk meg 2 percig (közben egy falapáttal kevergessük).
Öntsük át a csíkokat egy tálba, töröljük ki a wokot papírtörölközővel, majd melegítsük fel újra. Amikor felforrósodott, adjuk hozzá a maradék olajat, majd a hagymacsíkokat, fokhagymát és narancshéjat – 1 percig kevergessük. Öntsük le a rizsborral és adjuk hozzá a cukrot. 3 percig süssük tovább, de kevergessük közben!
Tegyük vissza a húscsíkokat, adjuk hozzá az osztrigaszószt és keverjük el. Tálaljuk egyből.

Blog.hu ajánló