Kókuszos-kókuszkrémes tekercs liszt nélkül
Kókuszos-kókuszkrémes tekercs liszt nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- (egy gáztepsi méretű tésztához)
- 4 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1/2 citrom leve
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 tk sütőpor
- 3-4 ek kakaó (cukrozatlan)
Krém hozzávalói
- 3 dkg kókuszreszelék
- 2 dl habtejszín
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
Elkészítés:
A tojásfehérjét elkezdem habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzáadom a citromlevet, a porcukrot, és kemény habbá kell verni.
Ezután beleszitálom a kakaót és a sütőport, hozzáadom a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan összekeverem.
Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, majd ráöntöm a masszát és egyenletesen elsimítom.(Egy vékony tésztaréteget fogunk kapni.)
Előmelegített sütőbe teszem, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütöm, mint a piskótatekercs tésztáját. (Én légkeverésnél, 150 fokon 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve egy sütőpapírra ráfordítom a megsült tésztát, majd lehúzom róla a sütőpapírt. Ezután egy nyirkos konyharuhával letakarom, és hagyom teljesen kihűlni. (A vízbe mártott konyharuhát jó alaposa kicsavarom, hogy éppen csak nedves legyen.)
Amikor kihűlt a tészta, a sütőpapír segítségével feltekerem.(Én 2-3-szor feltekerem, majd kitekerem.)
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd hozzákeverem a kókuszreszeléket is.
A tejszínt kemény habbá kell verni, majd apránként, óvatosan a kókuszos krémhez keverni. (Habtejszínhez, habfixáló is kell, mert különben összeesik a krém.)
A tésztát megkenem a krém felével, majd óvatosan feltekerem. Ezután a maradék krémmel bevonom a külső felét is. Végül a krém tetejére ízlés szerint kakaóport szitálok.
Tálalás előtt legalább egy órára hűvös helyre teszem, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept