Tarte tatin: francia almás pite

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

Gwen Stefani arca nemcsak a retustól olyan művi: szörnyű, mit tett magával a 48 éves énekesnő »

Egy nő a fejére műttette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Épp Dél-Amerikában kirándultam, mikor ez a recept felbukkant. Ott készítettem el legelőször, és azóta folyton készítem.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 200 g fehérliszt
  • 100 g vaj
  • egy csipetnyi só
  • 50 ml víz
  • 180 g porcukor
  • egy kis víz
  • 25gr vaj
  • 8/10 golden alma
  • 25 gr porcukor
  • 25 gr fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet a csipetnyi sóval, meg a szobahőmérsékletű vajjal.
Kéz segítségével morzsa állagúra morzsoljuk, majd jöhet az 50 ml langyos víz. A tésztát addig gyúrjuk, míg el nem válik a tál falától. Mikor kész vagyunk ezzel, akkor kb. 10/15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Következő lépés a karamell elkészítése. Egy tűzálló serpenyő segítségével megolvasztjuk a porcukrot egy kevés vízzel. Addig kavarjuk, míg nem lesz egy jó sűrű állaga. Ezek után levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a 25 g nem sózott vajat.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és kivesszük a magházukat. Ezek után 4-be vágjuk és rózsa formában kibéleljük a serpenyőt, amiben a karamellt készítettük.
Nincs más dolgunk, csak elővenni a tésztát a hűtőből, amelyet nyújtófa segítségével ujjnyi vastagra simítunk. Mielőtt az almára terítenénk, szórjuk meg az almákat egy kis fahéjjal, adjunk hozzá egy kis vajat. Azután jöhet a massza az alma tetejére, amit a 25 g porcukorral meghintünk.
40 percig süssük 180 fokon. Vagy épp addig, amíg a teteje megbarnul, és a karamell nem kezd főni.

1
2
Blog.hu ajánló