Skót tojás babsalátával

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

Skót tojás hozzávalói

  • 30 dkg darált hús
  • 3-4 db tojás
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika

Hozzávalók a panírozáshoz

  • 2-3 ek liszt
  • 1 db tojás (nagy)
  • zsemlemorzsa
  • kb. 5 dl olaj a sütéshez

Babsaláta hozzávalói

  • 30 dkg spagetti bab (méteres bab)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 2 tk magos dijoni mustár
  • 2 ek mogyoróolaj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzzük és pucoljuk meg.(Ízlés szerint főzhetjük keményre vagy lágyabbra.)
A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A zsemlét áztassuk be, majd nyomkodjuk ki. Egy tálba tegyük bele a darált húst, majd adjuk hozzá a zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a pirospaprikával. Ezután alaposan gyúrjuk össze, majd osszuk el a masszát annyifelé, ahány tojást megfőztünk. A tojásokat forgassuk meg a lisztbe, majd a tenyerünkbe lapítsuk el az egyik húsmasszát, helyezzük rá az egyik tojást, és formázzuk meg. Ezután először forgassuk bele a lisztbe, majd az előzőleg villával felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. (Mindegyik tojással így járjunk el.)
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a bepanírozott húsos tojásokat és lassan süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki az olajból, és helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Az elkészült tojásokat tálalásig tartsuk melegen.

A babot öntsük fel vízzel, hogy ellepje, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, egy mokkáskanál sót, majd főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki. A mézet keverjük simára a citromlével, a mustárral, a mogyoróolajjal, majd öntsük rá a kihűlt babra. Ezután óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek kellően átjárják.

Tálaláskor rendezzük el a tányéron a babsalátát, majd helyezzük rá a tojást, és úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló