Tepertős gombóc salátával
Egyszerű, finom és laktató étel.
Tepertős gombóc salátával
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg liszt
- 30 dkg főtt burgonya
- só
- 25 dkg tepertő
- petrezselyemzöld
- 1 fej friss saláta
- ecet
- bors
Elkészítés:
A lisztből és az áttört főtt burgonyából tésztát gyúrunk. A tepertőt ledaráljuk vagy késsel apróra szeljük, finomra metélt petrezselyemzölddel elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük. A burgonyás tésztából golyókat formálunk, amelyeket a tepertős masszával megtöltünk. A gombócokat enyhén sós vízben 15 perc alatt kifőzzük. Friss salátával tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept