Farsangi fánk

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Összefűzte a cukorkáspapírokat: táska és cipő lett belőlük »

Kisimulnak a ráncok: arczselék és hidratáló szérumok körképe árakkal »

Így újítsd fel a tavalyi félcipődet, ha egy picit már megkopott! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ugyan nem túl fantáziadús farsangra farsangi fánk receptet írni, de ezt mindenképp meg kell kóstolnia mindenkinek. Sok fánkot kóstoltunk már a családdal, de vagy eleve nem volt túl finom, vagy amint kihűlt, kemény és rágós lett. Úgy döntöttünk, hogy kikísérletezzük a tökéleteset, így született meg ez a recept. Forrón mennyei, de mikor kihűlt is friss és finom, még másnap mikróba kicsit átmelegítve is olyan, mintha most sült volna.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 3,5 dl tej
  • 14 dkg porcukor
  • 65 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 8 dkg vaj
  • 5 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 dl rum
  • 4 evőkanál frissen facsart narancslé
Recept idők

Elkészítés:

1,5 dl langyos tejhez 6 dkg porcukrot adunk, 10 dkg liszttel, 4 dkg élesztővel kovászt készítünk.
Ez kb. fél óra alatt megkel, addig összeállítjuk a tésztát:
8 dkg olvasztott vajat, 8 dkg porcukrot, 5 tojássárgáját, pici sót habosra keverünk. Beleteszünk egy citrom reszelt héját, 0,5 dl rumot (A rum nagyon fontos, hogy ne szívja meg magát olajjal sütés közben a fánk.), 4 evőkanál frissen facsart narancslét, 2 dl langyos tejet.
Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és 55 dkg lisztet, majd jól kidolgozzuk, hogy jó hólyagos legyen, amíg az edény falától el nem válik.
Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük. Ezután finoman átgyúrjuk és enyhén olajozott gyúródeszkára borítjuk.
Másfél ujjnyira lapítjuk (mivel a tészta elég lágy, szinte csak széthúzkodjuk), olajba mártott szaggatóval szaggatjuk, lisztezett deszkára sorakoztatjuk.
Ha kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, az egyik karika közepébe egy kávéskanálnyi mogyorókrémet halmozunk és a másik karikával befedjük.
Újra langyos helyen 25-30 percig kelesztjük.
Végül egyik oldalukat középen kissé benyomjuk ez kerül alulra, közepes forró olajba rakjuk. A lábost lefedjük. 1,5 percig sütjük, ezután megfordítjuk a fánkot, majd újabb 1,5 perc sütés fedő nélkül.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló