Füstölt makrélás szendvicskrém
Füstölt makrélás szendvicskrém
Hozzávalók 2 személyre
- 15 dkg füstölt, pácolt makréla
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt színes bors
- 1/2 citrom leve
- 1 petrezselyemzöld (ízlés szerint)
Elkészítés:
A makrélát tépkedjük kisebb darabokra, és az esetleges szálkákat távolítsuk el.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, majd ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá frissen színes borsot, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük simára. (A citromlevet apránként csepegtessük hozzá, és közben kóstoljuk meg többször.)
Adjuk a krémhez az apró darabokra tépkedett makrélát, majd óvatosan keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor a füstölt makrélakrémet frissen kisült ropogós kiflivel, és ízlés szerint cikkekre vágott citrommal kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept