Gesztenyés rumos meggyes pohárkrém

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

Pihe-puha sálak, amikbe te is szívesen beleburkolóznál »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 pohárhoz
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 kisebb üveg rumos meggybefőtt (v. rum nélküli)

Vaníliakrém hozzávalói

  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 2 dl habtejszín

Tejszínes-csokoládékrém hozzávalói

  • 6 dkg jó minőségű csokoládé (70%-os)
  • 1 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón. Vagy közvetlenül a hűtőből kivéve, ameddig még elég hideg, reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn.

A meggybefőttet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

Ezután az előkészített poharakba osszuk el a lecsepegtetett meggyet, majd kanalazzuk rá a gesztenyemasszát.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, és a maradék tejet.

Ezután állandó kevergetés mellett, kisebb lángon, főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen. (Én állandó keverés mellett hűtöttem ki, így szép sima krémet kaptam.)

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre. Ha habtejszínt használunk, akkor habfixáló is kell hozzá, mert különben összeesik a hab.

Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert habtejszínt.

Az elkészült krémet ezután kanalazzuk rá a poharakban lévő gesztenye tetejére.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzről, és hűtsük ki.

Ezután kanalazzuk rá a poharakban lévő krém tetejére, szórjuk meg gesztenyével, és helyezzünk rá ízlés szerint egy-két szem meggyet, majd úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló