Farsangi fánk

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Farsangra és húsvétra mindig elkészítjük.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 500 g liszt
  • 1 cs élesztő
  • 60 ml tej
  • 60 ml víz
  • 3 tojássárgája
  • 2 egész tojás
  • 60 g cukor
  • 1 cs vanillin cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 kk só
  • 1 ek rum
  • 60 g kikevert vaj
  • Zsiradék a sütéshez
  • porcukor a hintéshez
  • baracklekvár a töltéshez.
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben fölfuttatjuk, a langyos vízzel együtt a liszthez adjuk és elkeverjük, majd 30 percig pihentetjük. Közben a tojások sárgáját, az egész tojásokat, cukrot, vanillin cukrot, citromot, sót, rumot összemixeljük, és a habosra kevert vajhoz adjuk. A liszttel selymes tésztává dagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztából golyókat formálunk vagy kinyújthatjuk, és kiszaggathatjuk, utána 20 percig letakarva pihentetjük. A zsiradékot 170 C fokra hevítjük, a fánkok mindkét felét kb. 3-3 percig sütjük, majd lecsepegtetjük. Porcukrozzuk, és kajszilekvárral kínáljuk.

1
2
3
Blog.hu ajánló