Mustáros sertésszelet rizibizivel
Ezt az ételt nagyon régen tanultam,és sokszor készítettem el fiatal koromban. Most azt az időszakot retrónak is nevezik. Nekem ez akkor is finom ízeket idéz elő, hiszen ki ne szeretné!
Mustáros sertésszelet rizibizivel
Hozzávalók 2 személyre
- 8 szelet zsírosabb hosszúkaraj
- kevés olaj
- liszt
- frissen őrölt feketebors
- fokhagyma
- só
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- mézes mustár
- 1-2 ek osztrigás szójaszósz
- 1 db vöröshagyma
- 2 ág morzsolt friss kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- 3 dl húsalaplé
Elkészítés:
A kissé megveregetett, enyhén sózott húst lisztbe forgatva kevés olajon elősütjük, majd tálra szedjük. Ugyanabban a serpenyőben, amiben elősütöttünk, egy kis fej apróra vágott hagymát megfuttatunk, majd felengedjük egy jó adag húsalaplével. Belekeverjük az 1 ek mézes mustárt, és a szójaszószt. Visszatesszük a szeleteket, borsozzuk, sózzuk, szeletenként legalább 1 gerezd fokhagymát belepréselünk, majdnem puhára pároljuk. Ízlésünk szerint tehetünk 1 dl bort is első forráskor. Mielőtt készre fő (kb. 35-50 perc múlva) 1 kávéskanál kakukkfüvet, és vágott petrezselymet rászórunk. Köretként rizibizit adunk hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept