Alma fahéjas bundában
Alma fahéjas bundában
Hozzávalók 2 személyre
- 3 db édes alma
- 2 db tojás (közepes)
- 1,5 dl tej (2,8%-os)
- 1,5 dl szénsavas ásványvíz
- 1 tk cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- csipet só
- liszt (amennyit felvesz)
- 1/2 citrom leve
- kb. 5 dl olaj a sütéshez
A forgatáshoz
- 3 ek kristálycukor
- 2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Egy tálba üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, keverjük alaposan össze.
Ezután keverjük hozzá a tejet, és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
Közben egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
Ezután az almaszeleteket először forgassuk lisztbe, majd a palacsintatésztába, és óvatosan tegyük bele a felforrósított olajba.
Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd az almaszeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (Sütés közben én többször átfordítottam, hogy szép egyenletesen süljön.)
Egy tálcán (vagy nagyobb tányérban) keverjük össze a cukrot és az őrölt fahéjat.
A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan emeljük ki az olajból, majd még forrón forgassuk meg a fahéjas-cukros keverékben.
Ezután tálalásig tartsuk melegen.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept