Diós tekercs
Diós tekercs
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg búzaliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 1 db tojássárgája
- 1 élesztő
- 3+1 dl tej
- 1 kk só
- 15 dkg darált dió
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, és keverjük el. 1 dl tejet meglangyosítunk, tegyük bele a teáskanálnyi kristálycukrot, az élesztőt, és futtassuk fel.
Utána a liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, a mikróban felolvasztott margarint, a vaníliás cukrot, majd a felfuttatott élesztőt. Dagasszuk meg a tésztát és annyi meleg tejet öntsünk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Akkor jó, ha a tészta elválik a táltól, és a kezünktől.
A tetejét belisztezzük, leterítjük, és 1 órára meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
Ha megkelt, beolajozott kézzel átdagasztjuk, és csíkokra igazítjuk.
Rátekerjük egy vékony fára. A diót cukorral elkeverjük és belenyomjuk a tésztát. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept