Snidlinges burgonyakrémleves
Az egyik nagy kedvencem a burgonyakrémleves. Gyorsan elkészíthető, nagyon finom és egy kis friss snidlinggel meg pirított baconnel meghintve egyszerűen maga a tökély.
A snidlinget csodálatos és kellemes íze miatt különösen kedvelem, gyakran szórom levesek és zöldségraguk tetejére, ezenkívül nagyszerűen illik szószokhoz, különösen a tojás és joghurt/tejföl alapúakhoz. Fontos, hogy mindig frissen aprítva szórjuk a már kész ételre, mert a főzés, a zsírban és sütőben sütés megsemmisíti a snidling csodálatos aromáját.
Snidlinges burgonyakrémleves
Hozzávalók 2 személyre
- 60 dkg burgonya
- 1,5 liter zöldség- vagy húsleves alaplé
- 2 babérlevél
- 5 ek lm tejföl
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehérbors
- bacon
- frissen aprított snidling a tálaláshoz
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, apró kockára vágom és az alaplében a babérlevéllel puhára főzöm.
Ha krumpli megpuhult, a levest leturmixolom, hozzáadom a tejfölt, sózom, borsozom, összeforralom és pirított baconnel, valamint az aprított snidlinggel megszórva, forrón tálalom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept