Hatlapos krémes

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre hűvösebb lett az idő és így már én is szívesebben álltam neki a sütésnek ... amit már több napja beígértem, de olyan meleg volt, hogy nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt. Elég volt az ebédet megfőzni ...
Az a igazság, hogy egy kicsit macerás a tésztalapokat egyesével megsütni, de a végeredmény mindenért kárpótol ... mert az asztalon ott lesz egy klasszikus nagyon finom sütemény! :) Ne féljetek neki állni, megéri!

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg margarin (kemény)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 cs. szalalkáli

Krém hozzávalói

  • 1 l tej
  • 35 dkg cukor
  • 6 púpozott ek. liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. kakaópor (cukrozatlan)

Tetejére

  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 30x33 cm)
1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot és hozzáöntjük a tejben elkevert szalalkálit. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.
2. Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, hat cipót gyúrunk.
3. Egyenként tepsi nagyságúra kinyújtjuk a cipókat és a sütőpapírral bélelt tepsi hátulján egyesével megsütjük a tésztát. (Villával sütés előtt szurkáljuk meg jól, hogy ne nagyon hólyagosodjon fel a tészta sütés közben.) Kb. 190 fokon 7-9 perc alatt megsül. (Vigyázzunk, mert hamar megsül.)
4. Ha kisütöttük a tésztalapokat, akkor elkészítjük a krémet: Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd a végén hozzáöntjük a 2 dl tejet. Jól összekeverjük.
5. A maradék tejet (8dl) feltesszük forrni. Mikor már langyos a tej, akkor beleöntjük a kakaós masszát és folytonos kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzhelyről félretesszük és még a forró krémbe belekeverjük a 5 dkg margarint.
6. A még meleg (de nem forró) krémmel megkenjük a lapokat. (Legfelsőt nem kell.)
7. Hagyjuk puhulni (nekem kb. 3-4 óra alatt megpuhult), majd a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, mikor a margarin már megszáradt, akkor megszórjuk porcukorral.
8. Tálalás előtt téglalap alakúra felvágjuk. Hűtőben tároljuk.

Blog.hu ajánló