Gyors zakuszka

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyár végén a legfinomabb, amikor a napérlelte paradicsom, és a szabadföldben termő paprika és padlizsán van. Ezt a receptet először a nyár elején készítettem, korábban a hagyományos padlizsános zakuszkát csináltam.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 2 db padlizsán ( kb.90 dkg)
  • 6 db kápia paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl sűrített paradicsomlé
  • 1,5 dl olaj
  • 1-2 db babérlevél
  • ors
  • csipetnyi csili paprika
  • egy teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt a sütőben megsütöm, a tepsibe teszek 3 db kápia paprikát és azt is megsütöm.(Az eredeti receptben sütőlapon, vagy parázson sütik). A tepsit kibélelem sütőpapírral, és úgy rakom rá a padlizsánt és a paprikát.
Leszedem a padlizsánról a héját. A padlizsánt még forrón megpucolom, úgy szoktam, hogy az ujjaimat hideg vízbe mártom, így nem égeti és könnyem hámozható. A paprikákat kicsit sózom és nylon zacskóval betakart tányérba teszem. Hagyom állni egy kicsit, majd könnyedén lehúzom a héját.
A három kápia paprikákat, a hagymát konyhai robotgéppel felaprítom.
Egy lábasba olajat teszek, majd belerakom a hagymás-paprikás keveréket, sózom olajban dinsztelem, 10-15 percig, majd belerakom a megsütött és egy kicsit felaprózott padlizsánt, a sült paprikát, a paradicsomlevet. Hozzáadom a babérlevelet, a borsot, a sót, a csilit, egy kis cukrot, és beleteszem, főzöm 5-6 percig, utána lekapcsolom a lángot.
Hidegen kenyérre kenve fogyasztjuk.
Tipp: Ha nagyobb adag készül, akkor műanyag dobozban lefagyasztom.

1
2
Blog.hu ajánló