Mogyorókrémes csokoládétorta

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta hozzávalói 24 cm-es formához

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé (70%-os)
  • 2 db tojás
  • 1,5 tk holland kakaó

Mogyorókrém hozzávalói

  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kk vaníliaaroma
  • 3 dl Hulala habtejszín

Csokoládé ganache hozzávalói

  • 10 dkg csokoládé (70%-os)
  • 1 dl habtejszín
  • 1 mk vaj
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.
Egy tálba tegyük bele a porcukrot, adjuk hozzá a puha vajat, és keverjük össze. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyikkel keverjük össze, majd csorgassuk hozzá a kihűlt csokoládét. A lisztet keverjük össze a kakaóval, és állandó keverés mellett, kanalazzuk a masszához. 1-2 perc alatt keverjük simára, majd öntsük bele egy kizsírozott, kilisztezett tortaformába. Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

A mogyoróvajat keverjük simára a porcukorral, a vaníliaaromával, és a mascarponéval. A tejszínt verjük fel kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a mogyoróvajas keverékhez.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza az előzőleg sütőpapírra kibélelt tepsibe, majd kanalazzuk rá a mogyorókrémet. Ezután pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, és a vajat. Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, olvasszuk össze. Vegyük le a gőzről, majd kevergetve hűtsük ki.
A tortát vegyük ki a hűtőből, csorgassuk, kenjük rá a kihűlt csokoládés ganache-t. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a ganache teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az elkészült tortát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló