Fűszeres sült csülök római tálban
A receptet a család találta ki egy megmaradt csülök kapcsán. Legkisebb lányom a csülköt szereti, a férjem és én a fűszereket, a nagyobbik lányom meg az egészet egyben. Imádunk római tálban sütni-főzni. Saját termesztésű fűszerekkel főzünk, bolti tartósítós keverékeket nem használunk.
Fűszeres sült csülök római tálban
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db kicsontozott hátsó csülök
- 1 dl olaj
- csokor zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, zsálya, borsikafű, oregánó)
- színes bors
- 1-2 borókabogyó
- babérlevél
- kicsi fahéj
- kevés római kömény
- 1 kg burgonya
- só
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A zöldfűszereket, a fokhagymát apróra vágom, és sóval meg a többi fűszerrel mozsárban jól megtöröm. Összekeverem az olajjal és a megmosott csülköt bekenem vele belemasszírozom). Kb. 20 percig állni hagyom.
Közben a burgonyát megtisztítom, kockára vágom, és a jól beáztatott római tál aljára terítem. Ráteszem a fűszeres csülköt, lefedem és kb. 1-1,5 óráig sütöm 200 fokon. Ha a csülök megpuhult, a tetejét leveszem és pirosra sütöm.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept