Rozsos zsemle

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • (8 db zsemléhez)
  • 20 dkg rozsliszt
  • 40 dkg kenyérliszt (BL 80-as)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3,8 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2 kk só
  • 1 db tojássárgája (nagy)
  • 5 dkg margarin
  • szóráshoz szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd futtassuk fel.

A kétféle lisztet keverjük össze a sóval, majd öntsük bele a keverőtálba, és csináljunk a közepébe egy mélyedést.

Az olvasztott margarint keverjük össze a tojássárgával, majd öntsük hozzá a keverőtálban lévő liszthez. Ezután öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, majd robotgéppel pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (Ha túl lágy lenne a tészta, akkor egy pici lisztet tegyünk még hozzá.)
Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!

A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen egy óra alatt kelesszük a duplájára.

A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd osszuk el 8 egyenlő részre.

Ezután mindegyik tésztából formázzunk gombócokat. (A tenyerünkbe tegyünk egy tésztadarabot, majd a szélétől a közepe felé nyomkodjuk a tésztát.)

A megformázott zsemléket helyezzük egymástól távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.
Ezután spricceljük le vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg a szezámmaggal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon 20 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kisült zsemléket, majd hűtsük ki egészen.

1
2
Blog.hu ajánló