Málnazselés-tejfölhabos torta

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tényleg jobbak a természetes, bio termékek a testnek? Kiderítettük! (x)

Jobbá tehetik szeretteid életét ezek a személyes ajándékok: mutatjuk, kinek mi jön jól (x)

Kétszer dúsabb és fényes lesz a hajad: otthoni praktikákat és egy szert mutatunk! (x)

Teljesen tisztának érezheted magad ettől az apróságtól: ezt tedd a fürdőszobába! (x)

beauty and style

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

Így viseld a kockás inget télen: 5 nőies outfit hideg napokra »

Karácsonyfa a körmödre, egyszerűen: ezt a mintát bárki el tudja készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta hozzávalói 26 cm-es tortaformához

  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojás (közepes)
  • 3 dkg vaj

Málnazselé hozzávalói

  • 50 dkg málna
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 0,5 dl édes fehérbor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 20 gramm porzselatin

Tejfölös hab hozzávalói

  • 30 dkg tejföl (20%-os)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl habtejszín + habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jó habosra.
A vajat olvasszuk fel, hűtsük vissza, és állandó keverés mellett csorgassuk a cukros habhoz. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük alaposan össze. Egy 26 cm-es tortaformát zsírozzunk, és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki.

A málnát a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a borral, ízlés szerint fahéjjal, és a citromhéjjal főzzük kb. 10 percig, majd passzírozzuk át, hogy magok ne kerüljenek a zselébe.
Az átpasszírozott málnát melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, szép lassan szórjuk bele a zselatint. Ezután addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd hűtsük langyosra.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük bele egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába, majd öntsük rá az éppen csak langyos málnát.
Ezután tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy a málnazselé teljesen megdermedjen.

A tejfölt tegyük egy szűrőbe, és hagyjuk 1-2 órán át, hogy a felesleges savó kicsepegjen.
Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd kanállal keverjük össze.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tejfölhöz.
A megdermedt tortára, kanalazzuk rá a tejfölös habot. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.

1
2
Blog.hu ajánló