Gyümölcsös szűzpecsenye
Gyümölcsös szűzpecsenye
Hozzávalók 2 személyre
- 1 szűzpecsenye
- 1 ek rozsliszt
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 db közepes alma
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
- só
- bors
- 1 szál rozmaring
A vörösboros körtéhez
- 2 db körte
- 1 dl vörösbor
- 2 db szegfűszeg
- 1 tk méz
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, tenyérgyökkel egy picit megütögetjük, majd fűszerezzük sóval, borssal.
Az almát is megpucoljuk, négybe vágjuk.
A hússzeleteket paprikás rozslisztbe forgatjuk, és teflon serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az almát, a vajat, egy-két percig pirítjuk, rádobjuk a rozmaringágat és lefedjük. Kb. 5 percig pároljuk
Elkészítjük közben a vörösboros körtét.
A bort a szegfűszeggel és a mézzel felforraljuk, majd beletesszük a megpucolt körtét. (Próbáltam egészben megpucolni és magház kiszúróval a csumáját kivenni.)
Kb. 4-5 percig párolódott. Fontos, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét.
A sertéspecsenyét, körtével párolt jázminrizzsel tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept