Peach melba pohárdesszert
Peach melba pohárdesszert
Hozzávalók 4 személyre
- 1 cs édes zabkeksz
- 2 db nektarin
- 20 dkg málna
- 2 dl habtejszín
- 2 ek barnacukor
- 1 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- 12 gombóc vanília jégkrém
Elkészítés:
A málnára szórjuk rá a barnacukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint a fahéjat, majd óvatosan keverjük össze. (Kb. két evőkanálra valót passzírozzunk át egy szitán, és tegyük félre.)
A nektarint ízlés szerint szeleteljük, és vágjuk fel. (Én kisebb kockákra vágtam fel.)
A habtejszínt verjük fel kemény habbá.
A poharakba morzsoljuk bele a zabkekszet, és először tegyünk rá a feldarabolt nektarinból, majd kanalazzuk rá a málnát.
Ezután minden pohárba tegyünk 3 gombóc vanília fagylaltot, majd kanalazzuk rá a keményre felvert tejszínhabot.
Végül csorgassuk rá az előzőleg félretett, átpasszírozott málnát, majd díszítsük egy-egy szelet nektarinnal.
Az elkészült desszertet rögtön tálaljuk, és élvezettel kanalazzuk, mert különben a fagylalt elolvad.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept