Papírban sült pisztráng

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Halat enni hallal? Bármikor vevő vagyok rá, a pisztráng pedig kimondottan az egyik nagy kedvencem.

Ez a papírban sült változat nálam igazi, gyorsan elkészíthető vendégváró fogás, mindig nagy sikert arat még azon barátok körében is, akik egyébként nem szeretik a halat. Van valami izgalom, ami körbelengi ezeket a kis tasakokat, mikor kibontjuk és a fantasztikus illatok egyszerre kiszabadulnak...

Néhány órával a "premier" előtt be szoktam fűszerezni a halakat, becsomagolom, beteszem a hűtőbe és egy órával az étkezés előtt sütőbe dugom.

Papírban sült pisztráng

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 pisztráng
  • 10 citromkarika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szép rozmaringág
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A pisztrángokat alaposan megmosom, megtisztítom. Mindkét oldalát bevagdalom és kívül-belül sózom, borsozom.

A fokhagymát vékony szeletekre vágom, minden bevágásba beledugok egy-egy szeletkét, a maradékot pedig beleteszem a hasába.

Olívaolajjal megkent sütőpapírra helyezem a halakat, a pocakjába teszem a fokhagyma mellé a rozmaringágat, 2-3 citromkarikát, a többit a bőrére fektetem, alaposan becsomagolom, és sütésig hűtőbe teszem.

180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 60 percet sütöm.

Salátával, mártogatóssal tálalom.

Jó étvágyat!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük