Camembert diós panírban, áfonyamártással

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db camembert (nagy)
  • 3 db tojás (nagy)
  • 3-4 ek liszt
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 4 ek aprított dió
  • csipet szerecsendió
  • csipet őrölt fehérbors
  • olaj a sütéshez

Hozzávalók az áfonyamártáshoz

  • 1 cs aszalt vörösáfonya
  • 2 dl édes vörösbor
  • 4 dl víz
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db fahéj
  • 1 db csillagánizs
  • 1 ek citromlé
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 ek étkezési keményítő (+1-2 ek víz)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat ízesítsük a sóval, a szerecsendióval, az őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze.

A diót tegyük bele az aprítóba, és ízlés szerint aprítsuk fel. (Késsel is felapríthatjuk, vagy le is darálhatjuk)
Ezután keverjük össze a liszttel.

A camembert először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba. Ezután újra forgassuk bele a lisztbe, majd a tojásba. Végül pedig forgassuk bele a diós-lisztbe, majd tenyérrel óvatosan nyomkodjuk rá.

Az olajat forrósítsuk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott sajtot, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra.(Átfordítás közben vigyázzunk, nehogy a sajt megsérüljön, mert akkor kifog folyni a panírból.)
Ezután óvatosan vegyük ki az olajból, majd helyezzük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.

Az áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a cukorral, a citromlével, a reszelt citromhéjjal, és a fűszerekkel. Kisebb lángon főzzük kb. 10 percig.

Az étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az áfonyához. Ezután kevergetve 1-2 perc alatt sűrítsük be, majd hűtsük ki.

Tálaljuk rögtön a kisült sajtot, az előzőleg elkészített, és kihűtött áfonyamártással.

Blog.hu ajánló