Paradicsomos padlizsán

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyik kedvenc zöldségem a padlizsán, sokféleképpen kipróbáltam már elkészíteni.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db nagy padlizsán
  • 3 db kerti paradicsom
  • 2 evőkanál száraz tehénsajt (parmezán jellegű)
  • 1 tasak mini mozzarella
  • bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál olívaolaj+a locsoláshoz (én pumpás olívaolajat használtam)
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, és vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk, és ráfacsarjuk a citromlevet (nem barnul meg a padlizsán). Hagyjuk egy negyed órát.
A paradicsomokat szintén mossuk, majd keresztben karikákra vágjuk.
A parmezán jellegű sajtot lereszeljük.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, ráfektetjük a padlizsánkarikákat, majd a paradicsomszeletet. Mindegyik tetejére teszünk a mozzarellagolyóból, a nagyobb szeletre 2 db-ot, rakunk rá egy-egy megmosott bazsalikomlevelet. Megspricceljük olívaolajjal, majd rászórjuk a parmezánt. (Néhányat megtűztem fogpiszkálóval, de nem szükséges, úgyis szépen megmarad a mozzarella és a sajt).

Mehet az előmelegített sütőbe: 180 fokon addig sütjük, míg a padlizsán megpuhul, és a sajt kezd barnás színt kapni.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló