Gnocchi Kriszta módra

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A férjemnek készítettem el ezt a receptet három éve először.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg lisztes, szétfőtt burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 kiskanálnyi só
  • szerecsendió
  • 10 dkg pármai vagy pármai jellegű sonka
  • 1 db nagyobb cukkini
  • 3 fej paradicsom
  • 1 kiskanál bazsalikomos pesto
  • 7-8 db friss bazsalikomlevél + a tálaláshoz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt mozzarella
  • 1 nagy marék fekete olajbogyó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Először elkészítjük a gnocchit. A burgonyát meghámozzuk (vagy héjastól főzzük és utána hámozzuk meg) és enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd jól összetörjük és kihűtjük. Amikor kihűlt a burgonya, a liszttel, a tojással, a sóval és egy nagy csipet őrölt szerecsendióval sima tésztává gyúrjuk. Enyhén lisztezett deszkán 4-5 db kb. 20 cm hosszú és 2 cm széles rudakat sodrunk belőle, majd abból egy éles kés segítségével 1 cm átmérőjű kis darabokat vágunk le. Villával a tetejüket lenyomjuk és félretesszük. Enyhén sózott és forrásban lévő vízbe teszünk egyszerre 10-12 darabot, és miután feljöttek a víz felszínére, hagyjuk még 1-2 percet főni, majd szűrőkanállal szedjük ki egy tálba, aminek az aljára egy kevés olívaolajat csepegtettünk. Így főzzük ki az egész gnocchit. A kiszedett adagokra mindig reszeltem egy keveset a füstölt mozzarellából, ami szépen ráolvadt.
Kevés olívaolajat öntünk egy mélyebb serpenyőbe, belereszeljük a cukkinit, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, az apróra vágott paradicsomot, a bazsalikomos pestót, a felaprított bazsalikomleveleket, az áttört fokhagymát és kevés reszelt füstölt mozzarellát. Az egészet jól összesütjük - 5-6 perc alatt. A kész gnocchikra öntjük, óvatosan összekeverjük, majd a maradék mozzarellát ráreszeljük. Olajbogyóval megpakoljuk és máris lehet a tányérokra szedni. Apró, friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!

Blog.hu ajánló