Babos-zöldséges ragu kolbásszal

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Babos-zöldséges ragu kolbásszal

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 pár debreceni (v. jó minőségű kolbász)
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 konzerv vörösbab
  • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 tk liszt
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 1 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan csíkozzuk fel. A sárgarépát szintén pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel.

A konzerv vörösbabot tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. A zöldborsót vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit felengedni.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc után adjuk hozzá a szintén vékonyra felszeletelt sárgarépát, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk még pár percig.

Ezután keverjük hozzá a mustárt és a balzsamecetet, majd szórjuk meg a liszttel, és szintén keverjük össze. Ezután öntsük fel az alaplével, ízlés szerint sózzuk, és forraljuk össze.

A kolbászokat böködjük meg egy villával, és helyezzük bele egy tepsibe, majd öntsük köré a ragut. Ezután tegyük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig.
Ezután óvatosan keverjük hozzá a félig felengedett zöldborsót, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre. Végül szintén óvatosan keverjük a raguhoz az alaposan lecsepegtetett babot, majd tegyük vissza kb. 5 percre a sütőbe, és süssük készre.

Ameddig a ragu és a kolbász elkészül, addig készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, és azzal tálaltam.

Tálaláskor tegyünk a tányérra a krumplipüréből, majd helyezzük rá a pirosra sült kolbászt, kanalazzuk köré a ragut, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet kenyérrel is fogyaszthatjuk, tunkolhatjuk a kolbászt és a ragut.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük