Bazsalikomos húsgombóc tejszínes cukkinivel

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

Hozzávalók a húsgombóchoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • friss bazsalikom (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
  • 1 db tojás (közepes)
  • 1-2 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek olívaolaj

Tejszínes cukkini hozzávalói

  • 1 db zsenge cukkini
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk friss kakukkfű
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt fehér bors
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg metélt tészta
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a bazsalikomot vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a darált húshoz. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojást, és keverjük (gyúrjuk) alaposan össze. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kanalanként adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen.
Ezután nedves kézzel, formázzunk diónyi gombócokat.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a húsgombócokat, és kisebb lángon, pár perc alatt süssük szép pirosra.

Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A kakukkfüvet vágjuk fel apróra.

Az előzőleg visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, majd hevítsük fel. Ezután vegyük le a tűzről, nyomjuk bele a fokhagymát, és futtassuk meg, majd tegyük vissza a tűzre, és adjuk hozzá a lereszelt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a kakukkfűvel, facsarjuk rá a citromlevet, és pároljuk pár percig.

Pár perc után öntsük hozzá a tejszínt, keverjük alaposan össze, majd tegyük bele az elősütött húsgombócokat is. Keverjük, rázogassuk össze, majd főzzük még pár percig, hogy a gombócok kellően átfőjenek, és a szaftja besűrűsödjön.

Közben ízlés szerint főzzünk ki hozzá tésztát. Én saját készítésű metélt tésztát főztem ki.

Tálaláskor tegyük a frissen kifőtt, és alaposan lecsepegtetett tésztát tányérra, majd helyezzük rá a húsgombócokat, és kanalazzuk rá a tejszínes cukkinit.

Blog.hu ajánló