100 ízű gomba tésztával
Az alapötlet egy tévéműsorból jött. Ezt bővítettem a különböző fűszerek, lekvár, méz hozzáadásával. A családom nagy kedvence. Gyors, hamar kész van és isteni finom.
100 ízű gomba tésztával
Hozzávalók 4 személyre
- 1/2 kg. szeletelt gomba
- 3 ek vaj
- 2 ek. olivaolaj
- vegeta
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 40 dkg bacon
- 2-3 fej hagyma
- 3 ek. méz
- 4-5 db szőlőszem (piros)
- 2 ek. áfonyalekvár
- 4 dcl fehér édesbor
- 2 ek. liszt
- 500 ml főzőtejszín
- pici víz
Elkészítés:
Olívaolajon megpirítom a felszeletelt bacon szalonnát. Aztán hozzáadjuk az apróra szeletelt vöröshagymát majd ezzel is pirítjuk. Ha megdinsztelődött a hagyma is, hozzáadjuk a megmosott, megtisztított szeletelt gombát. Pici vizet öntünk rá, majd hozzáadjuk a fehérbort és a vajat. Pici párolás után beleszeleteljük a szőlőszemeket, hozzáadjuk a mézet, a lekvárt és a fűszereket, majd tovább pároljuk. Mikor a gomba puhára párolódott, rászórunk 2 ek. lisztet, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Ha felfőtt, levesszük a tűzről és kifőtt spagetti tésztával tálaljuk. A család kedvence, ebben a nagy nyári melegben is. Jó étvágyat!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept