Házi szedres vaníliafagylalt

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 db friss tojássárgája
  • 2,5 dl tejszín 30%-os
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd vagy 1 teáskanál vaníliakivonat

A szederszószhoz

  • 30 dkg friss szeder (pár szemet tegyünk félre díszítéshez)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 mokkáskanál pektin vagy dzsemfix
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliát, majd az egészet lassú tűzön, folyamatosan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik, majd kevergetve lehűtjük. Arra vigyázzunk, hogy ne főzzük túl sokáig, mert a tojássárgája kicsapódik.

Miután a krém kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt. Ha van fagyigépünk beletöltjük az üstjébe és hagyjuk, hogy selymes, krémes fagylalttá keverje.

Ha nincs gépünk, akkor tegyük a keveréket egy műanyag dobozban a fagyasztóba, majd félóránként keverjük át habverővel, hogy egyenletesen tudjon lehűlni.

Miközben a fagylalt hűl, addig elkészítjük a szederszószt. A cél, hogy egy sűrűbb szószt kapjunk, amit a fagyirétegek közé csurgatunk. Ehhez a megmosott és lecsepegtetett szedret egy szűrőn átpasszírozzuk. Nyeles lábasba téve hozzáadjuk egy fél citrom levét, kevés cukrot és a pektint, vagy dzsemfixet. Az egészet két-három percig összeforraljuk, majd lehűtjük. Én jeges vízbe állítva, kevergetve szoktam kihűteni. Így pillanatok alatt lehűl és már lehet is vele tovább dolgozni.

Miután a fagylalt elkészült és kellőképpen megszilárdult, egy doboz aljába kanállal locsolunk egy kevés szederszószt, rászedünk egy réteg fagylaltot, majd ezt a réteget is meglocsoljuk szósszal és így tovább rétegezzük, míg elfogy a fagylalt és a szósz is.
A tetejét díszítsük pár szem szederrel, majd lefedve a fagyasztóba tesszük tálalásig.

1
2
Blog.hu ajánló