Házi szedres vaníliafagylalt

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 db friss tojássárgája
  • 2,5 dl tejszín 30%-os
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd vagy 1 teáskanál vaníliakivonat

A szederszószhoz

  • 30 dkg friss szeder (pár szemet tegyünk félre díszítéshez)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 mokkáskanál pektin vagy dzsemfix
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliát, majd az egészet lassú tűzön, folyamatosan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik, majd kevergetve lehűtjük. Arra vigyázzunk, hogy ne főzzük túl sokáig, mert a tojássárgája kicsapódik.

Miután a krém kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt. Ha van fagyigépünk beletöltjük az üstjébe és hagyjuk, hogy selymes, krémes fagylalttá keverje.

Ha nincs gépünk, akkor tegyük a keveréket egy műanyag dobozban a fagyasztóba, majd félóránként keverjük át habverővel, hogy egyenletesen tudjon lehűlni.

Miközben a fagylalt hűl, addig elkészítjük a szederszószt. A cél, hogy egy sűrűbb szószt kapjunk, amit a fagyirétegek közé csurgatunk. Ehhez a megmosott és lecsepegtetett szedret egy szűrőn átpasszírozzuk. Nyeles lábasba téve hozzáadjuk egy fél citrom levét, kevés cukrot és a pektint, vagy dzsemfixet. Az egészet két-három percig összeforraljuk, majd lehűtjük. Én jeges vízbe állítva, kevergetve szoktam kihűteni. Így pillanatok alatt lehűl és már lehet is vele tovább dolgozni.

Miután a fagylalt elkészült és kellőképpen megszilárdult, egy doboz aljába kanállal locsolunk egy kevés szederszószt, rászedünk egy réteg fagylaltot, majd ezt a réteget is meglocsoljuk szósszal és így tovább rétegezzük, míg elfogy a fagylalt és a szósz is.
A tetejét díszítsük pár szem szederrel, majd lefedve a fagyasztóba tesszük tálalásig.

1
2
Blog.hu ajánló