Paradicsomos cukkinipörkölt
Paradicsomos cukkinipörkölt
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg paradicsom
- 1 db zsenge cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk cukor
- só
- őrölt színes bors
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 ek olaj
- 10 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
Jó érett paradicsomokat válasszunk, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A cukkinit vágjuk fel szintén nagyobb kockákra.
A vöröshagymát, a fokhagymát, és a friss bazsalikomot vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felkockázott paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, és az apróra vágott bazsalikommal. (A cukor elveszi a paradicsom savasságát)
Ezután a serpenyőt félig lefedve, pároljuk kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, és pároljuk tovább.
Amikor a cukkini már roppanósra párolódott, és a paradicsom leve kissé besűrűsödött, zárjuk el a gázt, majd a serpenyőt lefedve tartsuk melegen tálalásig.
Tálaláskor az elkészült paradicsomos cukkinipörköltet bőséges szafttal együtt szedjük tányérra, csipkedjük rá a füstölt sajtot, majd friss kenyérrel, vagy péksüteménnyel kínáljuk. Ízlés szerint készíthetünk mellé köretet is, de kenyérrel, vagy péksüteménnyel tunkolva a legfinomabb.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept